Tarmstyrkende lavFODMAP-mat (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 184
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788205499669
Kategori: Mat og drikke
Omtale Tarmstyrkende lavFODMAP-mat
Enkle, sunne lavFODMAP-oppskrifter, med magevennlige ingredienser som styrker tarmfloraen.

Denne boken gir oversikt på lavFODMAP-mat som fremmer veksten av gode bakterier i tarmen. En overflod av gode tarmbakterier gir god fordøyelse og god helse. Eksempler på prebiotisk mat er løk, hvitløk, artisjokk, asparges, jordskokk og blomkål. For mennesker med IBS, kan disse ellers sunne råvarene gi spesielt store plager, og mange reagerer på dem selv i små mengder. Om du ønsker å spise for god fordøyelse og god helse, er det smart å innføre mat som styrker tarmfloraen, og for deg med IBS gjelder det å innføre alternative prebiotiske råvarer som styrker tarmfloraen uten å gi deg plager.
Dermed kan du kan høste av lavFODMAP-fordeler som mindre smerter, oppblåsthet, luft i magen og en velfungerende fordøyelse, samtidig med at du styrker tarmfloraen og får bedre helse på lang sikt.
Hva er unikt med denne boken:
? Enkle, sunne lavFODMAP-oppskrifter, med magevennlige ingredienser som i tillegg styrker tarmfloraen.
? Tydelig og enkel forklaring på hvilke råvarer som styrker tarmfloraen uten å gi plager for dem med sensitiv tarm (oversikt over magevennlige tarmstyrkende råvarer).
Hva er forskjellen mellom denne boken og tidligere bøker om temaet?
? Denne boken inneholder hovedsakelig oppskrifter.
? Det er fokus på næringsrik lavFODMAP-mat som også styrker tarmfloraen uten å gi plager (tidligere bøker har fokusert på selve lavFODMAP-dietten og ikke prebiotisk mat).
Om forfatteren
Julianne Lyngstad har en master i ernæring og har i flere år arbeidet som kostholdsrådgiver. Dette er hennes tredje bok som baserer seg på lavFODMAP-prinsippene. Begge hennes forrige bøker er bestselgere.

Til toppen