Tenke og skrive i samfunnsvitenskapene (Heftet)

gode råd til deg som skal skrive oppgave

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 192
Forlag: Fagbokforlaget
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788245038040
Kategori: Samfunnsfag
Omtale Tenke og skrive i samfunnsvitenskapene
Dette er en bok om å tenke vitenskapelig, og om kunsten å skrive en god oppgave. Forfatterne har begge lang erfaring fra forskning, undervisning, veiledning og sensurarbeid. De forklarer her, på en lettfattelig og inspirerende måte, hvordan det kan være lurt å tenke og legge opp arbeidet når du skal skrive bachelor- eller masteroppgave i en av samfunnsvitenskapene.
De legger vekt på sammenhenger: mellom forskningsspørsmål, teoretisk rammeverk, metodiske grep, analyse og konklusjoner. Fremstillingen har gjennomgående eksempler og mange tips om hvordan man rent praktisk kan gå frem for å skrive en oppgave som gir interessante svar - og som har alle de kjennetegn som en sensor i samfunnsvitenskapelige fag vil sette pris på.
Tormod Heier er oberstløytnant i Hæren og forskningsleder ved Stabsskolen / Forsvarets høgskole. Han er også professor II ved Høgskolen i Innlandet, og dosent ved Försvarshögskolan i Stockholm. Heier har utgitt flere bøker om norsk og europeisk forsvars- og sikkerhetspolitikk.
Torbjørn L. Knutsen er professor i internasjonal politikk på Institutt for sosiologi og statsvitenskap ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) i Trondheim, og professor II ved Luftkrigsskolen. Han har ledet regjeringens sikkerhetspolitiske utvalg og har utgitt flere bøker om stormaktspolitikk, krig og fred og internasjonal politikk.

Til toppen

Andre utgaver

Flere bøker av Tormod Heier og Torbjørn L. Knutsen: