Timothy Archers sjelevandring (Innbundet)

Forfatter:

Svein Sandnes (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 198
Forlag: Svein Sandnes bokforlag
Språk: Bokmål
Originaltittel: The transmigration of Timothy Archer
Oversatt av: Sandnes, Svein
ISBN/EAN: 9788292945193
Kategori: Fantasy og Science Fiction
Omtale Timothy Archers sjelevandring
«Timothy Archers sjelevandring» handler om den episkopale biskopen i California, en kjederøykende alkoholiker med stor appetitt på kvinner. Han avviser at det finnes noe helvete en risikerer å havne i dersom en ikke tror på Gud. I samfunnsdebatten knytter han seg til borgerrettsbevegelsen og krever øyeblikkelig oppheving av raseskillet i sørstatene. Han støtter de homoseksuelle, bifile og transseksuelle i deres kamp for å leve et åpent og fullverdig liv.
Mest rokket i sin tro blir biskopen ved funnet av Dødehavsrullene, som kan dateres til ca. 200 år før vår tidsregning. Der finner han ordrett tekster som er lik tekstene i Det nye testamentet. Hvordan kunne Jesus være verdens frelser og Guds sønn når de ordene han legges i munnen i evangeliene er nedtegnet allerede 200 år før han ble født?
Denne romanen blir ikke mindre spennende ved at Philip K. Dick åpenbart har benyttet den episkopale biskop i California, James A. Pike, som forbilde for Timothy Archer. Helt ned i detaljene følger de to livshistoriene hverandre. James A. Pike, som Philip K. Dick kjente privat, hadde vært død i tretten år da "Timothy Archers sjelevandring" kom ut i april 1982, kort tid etter han i mars samme år døde av slag.
Med utgivelsen av «Timothy Archers sjelevandring», foreligger Philip K. Dicks berømte VALIS-trilogi komplett på norsk. Bøkene er oversatt av Svein Sandnes.

Til toppen

Flere bøker av Philip K. Dick: