Vitaminer og sporelementer (Heftet)

for de som vokser

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 313
Forlag: Fagbokforlaget
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788245010800
Kategori: Helse- og sosialfag
Omtale Vitaminer og sporelementer
Vitaminer og sporelementer er nødvendige for alle kroppens funksjoner og må tilføres i små mengder gjennom maten. En god status er spesielt viktig i livsfaser der det skjer en rask vekst og utvikling. I svangerskap, ammeperiode og spedbarnsalder øker behovet for mikronæringsstoffer, og det kan oppstå mangel hos mor og barn.


I løpet av de siste årene har kunnskapen om essensielle mikronæringsstoffer økt betydelig. Denne boken gir en oppdatert oversikt over de 13 vitaminene og de 7 sporelementene som er nødvendige for å sikre en god helse hos mor og barn.


Vitaminer og sporelementer er skrevet for helsepersonell og studenter innen medisin, ernæringsfysiologi, sykepleie, jordmor- og helsesøsterfaget som skal behandle og gi kostholdsveiledning til gravide og ammende kvinner, foreldre og barn.


Anne-Lise Bjørke Monsen er barnelege og spesialist i medisinsk biokjemi. Hun arbeider med vitaminog sporelementstatus hos gravide og ammende kvinner og har studert hvordan denne påvirker barnets utvikling.

Her kan du lese et utdrag fra boken og se innholdsfortegnelsen.

Til toppen