Vi gratulerer Vigdis Hjorth med

Bokhandlerprisen 2016

Vigdis Hjorth: Arv og miljøBestselgerklubben
Foto: Kjell Ruben/Palookaville

 

Årets vinner av Bokhandlerprisen er Vigdis Hjorth, for romanen Arv og miljø. Som forfatter er det en ære å få bokhandlernes pris, sier Vigdis Hjorth.

Hjorth har fått den høythengende Bokhandlerprisen 2016 og har altså skrevet bokhandlernes favorittroman denne høsten.

Gjennom hele forfatterskapet har Hjorth utforsket menneskers vilkår og livsvalg, og markert seg som en uredd politisk forfatter. Også høstens kritikerroste roman Arv og miljø handler om det man ikke vil snakke om, det man ikke vil se, det ubehagelige, det man feier under teppet. Det er en sterk roman om familiehistorie og et arveoppgjør som setter voldsomme krefter i sving.

 

"Som forfatter er det en ære å få bokhandlernes pris, sier Vigdis Hjorth.

Jeg har alltid elsket bokhandelen - lukten av bøker og papir, pennene, blyantene, alle slags skriveredskaper. Bokhandelen er et stille og trygt sted for meditasjon og langsomme tanker.

Jeg har tilbragt store deler av barndommen, ungdommen og voksenlivet i bokhandelens trygge atmosfære, selv om bøkenes innhold nok kunne ryste meg. Jeg vil gjerne benytte anledningen til å takke alle som arbeider i norsk bokhandel.

Tenk at Arv og miljø er stemt fram som den boka de har likt aller best i år. Som forfatter er det utrolig verdifullt å få denne anerkjennelsen. Dette oppleves stort og jeg er sværttakknemlig. Vi er heldige i Norge som har så kompetente og leseglade bokhandlere."

 

Hjemme hos Vigdis Hjorth

Vigdis Hjorth viser oss hvor hun sitter når hun jobber, hunden Emma og forteller om sitt forhold til sosiale medier.