Terningkast fem til Lahlums "De fems tegn"!

Hans Olav Lahlum: De fems tegn
Hans Olav Lahlum har som vanlig mange jern i ilden. Nå er han ute med «De fems tegn» som er en helt ny type krimroman fra hans side. I tillegg stiller han som Stortingskandidat for SV i Oppland. Foto: Maja Hattvang


De fems tegn er Lahlums beste spenningsbok sier Ole Jacob Hoel i Adresseavisen og gir boken terningkast 5.

De fems tegn av Hans Olav Lahlum er en frittstående roman om hvordan 2. verdenskrig påvirket unge mennesker. Romanens hovedtema om hvordan både overgripere og offer i mange tiår senere levde videre med krevende minner fra 2. verdenskrig, er fortsatt aktuelt.

"De fems tegn" er en psykologisk kriminalroman som både på etterforskersiden og forbrytersiden tar opp allmennmenneskelige tema som synd, straff, hevn og tilgivelse.

Romanens hovedtema om hvordan både overgripere og offer i mange tiår senere levde videre med krevende minner fra 2. verdenskrig, er fortsatt aktuelt. Særlig i sluttdelen fokuserer romanen på det svært aktuelle undertemaet om krigens natur og hvordan den kan påvirke særlig unge mennesker sterkt.

Lahlum forventer å få ski-bank

En 17 år gammel skiløper blir funnet skutt i sporet under siste etappe av en stafett i Holmenkollen. Udåden skjedde i åpent lende, men uten vitner. Politietterforskeren Kolbjørn "K2" Kristiansen har fått en ny brysom sak å bryne seg på.