Bestselgerklubben

Den norske designerduoen Arne Nerjordet og Carlos Zachrison ble i 2010 verdenskjent for sine strikkede julekuler. Men «Arne og Carlos» har en lang merittliste og er stadig opptatt av å lage morsomme og kreative ting.

 

På den nedlagte jernbanestasjonen Tonsåsen i Valdres bor og virker duoen, og arbeider de ikke innendørs blant snurrigheter og fargerikt interiør, tar de seg kanskje en kaffe i den engelske hagen og sanker ideer.

Det som kjennetegner Arne og Carlos’ uttrykk er deres evne til å kombinere det tradisjonelle med det helt moderne, og før jul i 2014 traff de blink med sin teft for nytt og gammelt, da de skapte en internettfarsott med sin strikkede parodi på Kim Kardashianbildet!

knit-kardashian

Arne og Carlos arbeidet i flere år med «vanlig» design, hvor kitch og lekenhet preget uttrykket deres. Den Dolly Parton-inspirerte kleskolleksjonen deres nådde i 2002 Paris og fikk veldig positiv omtale i motebransjen. Det var likevel strikkingen som skulle lede til designerduoens store gjennombrudd.

 

I 2010 lanserte de boken Julekuler, med over femti oppskrifter på håndstrikkede baller til å henge på treet. Interessen eksploderte og rettighetene ble solgt til åtte land. A&C-strikkemønstrene har vært utgangspunkt for servisedesign, vinemballasje og pledd for teppeprodusenten Røros.

Duoen har også mottatt en rekke priser og hederbevis for sin innsats for håndarbeid, inkludert Norsk Husflidslags «Fortjenstmedalje i gull med diplom».