Krimfestivalen med kriminelt bra program!

 

Unni Lindell, Jo Nesbø og Clare Mackintosh. Når Krimfestivalen 2018 går av stabelen 8. til 10. mars kommer hele eliten av de norske krimforfatterne, i tillegg til 18 utenlandske!

 

Knut Gørvell

The Guardian har trukket fram Krimfestivalen i Oslo som en av verdens fremste krimfestivaler. I år arrangeres den for syvende gang!

– De siste ti-årene har vært en gullalder for nordisk krim. Krimfestivalen ønsker å utforske dette fenomenet og sette nordisk krim inn i et internasjonalt perspektiv, sier Krimfestivalsjef Knut Gørvell.

Meld deg på Krimfestivalen, og se hele programmet i arrangementet på Facebook.

 

Variert program på Krimfestivalen 2018

– Jeg gleder meg voldsomt til hele festivalen for her er det bare høydepunkter.

Gørvell trekker frem programmene med og om Unni Lindell, samt postene med sine svenske favorittforfattere Håkan Nesser, Arne Dahl og Jens Lapidus. I tillegg mener festivalsjefen du bør få med deg krim-teater.

– Festkveldene på Centralteatret er som vanlig et høydepunkt. Der er det i år urpremiere på Knut Nærums spesialskrevne krimkomedie «Blodig Bokbad». Den har vi store forventninger til. Regien er ved Johannes Joner, og rollene spilles av Espen Beranek Holm, Rose Marie Aker og Johannes Joner.
 

Over 55 krimforfattere

Så å si hele den norske eliten av krimforfattere er med på festivalen, som f.eks. Jo Nesbø, Gunnar Staalesen, Trude Teige, Torkil Damhaug, Unni Lindell,Chris Tvedt, Jørn Lier Horst og Hans Olav Lahlum.

Det kommer også mange svenske, engelske og danske krimforfattere som for eksempel Håkan Nesser, Arne Dahl, Clare Mackintosh og Fiona Barton. Festivalen får besøk fra USA og til og med fra Færøyene: Jogvan Isaksen.
 

Festivalforfatteren: Unni Lindell

I 2014 begynte Krimfestivalen å utpeke en forfatter det skulle være spesielt fokus på. Det året var det Karin Fossum som ble Festivalforfatteren. Året etter var det Gunnar Staalesen, og så var det Jo Nesbø og Jørn Lier Horst sin tur.

I år er det ingen ringere enn Unni Lindell som er Festivalforfatteren. Hun åpner festivalen 8. mars med en prolog, og det er flere programposter knyttet til henne og hennes forfatterskap.

Foto: Olav Heggø.

60 arrangement på tre dager

Krimfestivalen har ca 60 arrangementer på programmet. Hele programmet ligger ute på festivalens nettsider krimfestivalen.no

Her blir det kryssforhør med norske og internasjonale krimforfattere, paneldiskusjoner, krimteatersport og urpremiere på en helt ny krimkomedie spesialskrevet til Krimfestivalen av Knut Nærum. Stykket heter «Blodig Bokbad», regien er ved Johannes Joner og de mange rollene spilles av Espen Beranek Holm, Rose Marie Aker og Johannes Joner.

Sted

Festivalen arrangeres først og fremst i Cappelen Damm-huset, i Teaterkjeller’n og på Centralteatret. Det skjer også arrangementer i Tanum Karl Johan og Norli Universitetsgaten.

Den storslåtte åpningen av Krimfestivalen skjer torsdag 8. mars kl 10.00 med en prolog av Festivalforfatteren og «dødstrømpen» Unni Lindell.

Alle arrangementer er gratis!

Se hele programmet på Krimfestivalen.no.

Norsk krim: Kryssforhør

Fire sentrale norske krimforfattere, Tom Kristensen, Kjell Ola Dahl, Jørn Lier Horst og Eystein Hanssen, diskuterer norsk krim under Krimfestivalen 2016. Programleder: Trude Teige.

Et grøssende skummelt plot

Visning av Sofie Sarenbrant

En morgen finner Astrid pappaen sin brutalt drept. Ingenting tyder på innbrudd. Kan noen ha gjemt seg i huset etter visningen? Det eneste som kan tyde på det, er at Astrid påstår en fremmed klappet henne på kinnet i løpet av natten.

Nett-TV