Tatiana  de Rosnay. Foto: David IgnaszewskiFoto: David Ignaszewski
Tatiana de Rosnay. Foto: David Ignaszewski

Den franske dronningen av familiehemmeligheter har levert en ny, stor roman.

Regnvokteren er en sterk roman om hemmeligheter og forsoning.

Familien Malegarde er samlet i Paris for å ferie faren Pauls 70-årsdag. I "Lysenes by" er det unntajstilstand, for Seinen går over sine bredder. Innestengt på hotellet trues også samholdet i familien og gammelt grums kommer til overflaten. Det tvinger dem til å konfrontere det uungåelige.

 

I denne dype og intense roman om kjærlighet og forsoning viser Tatiana alle sine ferdigheter både som en utrolig historieforteller, men også som en ekte sjelesøker.

 

Til den amerikanske avisen St. Martins Press forteller hun om inspirasjonen bak hennes nye roman, Regnvokteren.

– Jeg ønsket å skrive om en sønn som finner motet til å endelig snakke med sin skrantende far, om hvem han egentlig er. Jeg ønsket også å beskrive byen jeg elsker, byen jeg ble født i, Paris, oversvømmet av en katastrofal naturkatastrofe som veldig godt kunne skje i dag: at elven Seine sprengte bankene, forklarer de Rosnay.

 

Tatiana de Rosnay er en av Frankrikes mest leste forfattere.

Hun har skrevet 11 romaner, flere av dem store internasjonale bestselgere. Både Bumerang, Huset du elsket og Saras nøkkel var bestselgere i Norge.

Saras nøkkel solgt i nesten 200 000 eksemplarer alene. Dette er romanen som lå utrolige 90 uker på New York Times bestselgerliste, og den har også blitt filmatisert.