Babylon BerlinFoto: NRK
Foto: NRK

Nå starter sesong 2 av det spennende politidramaet Babylon Berlin, med politietterforsker Gereon Rath i spissen. Det tyske dramaet utspiller seg i Berlin i 1930-årene og er den dyreste ikke-språklige serien som noen gang er laget!

Publisert: 30.10.2018

 

Handlingen i Babylon Berlin er satt til 1929 og til undergrunnens Berlin. Serien er basert på den bestselgende boken med samme navn, skrevet av den tyske forfatteren Volker Kutscher. Han er nå er aktuell med bok nummer to i serien, Den stumme døden.

 

Volker Kutscher: Babylon Berlin
Volker Kutscher: Babylon Berlin
Hardkokt krim

Babylon Berlin tar plass i Berlin i 1929:

Demonstrasjoner og opptøyer truer rikets sikkerhet. Den unge, ærgjerrige kriminalassistent Gereon Rath er blitt overført til politiets sedelighetsavdeling etter å ha skutt en psykopatisk massemorder i selvforsvar. Men han klarer ikke å la være å blande seg inn i drapsavsnittets arbeid, og da liket av en mann blir funnet i en av Berlins kanaler, øyner Rath sjansen til å oppklare saken og bli forfremmet til avdelingen A.

Boken er en hardkokt krim med intriger og action, men gir samtidig et levende bilde av den tyske hovedstaden i en rastløs og dekadent tid.

Volker Kutscher: Den stumme døden
Volker Kutscher: Den stumme døden
Andre bok i serien

Den stumme døden er andre bok i serien om etterforskeren Gereon Rath, og er satt til Berlin i 1930. I et filmstudio foregår innspillingen av en romantisk komedie. Den endres raskt til tragedie da en lysprosjektor faller ned og dreper hovedrolleinnehaveren – den berømte, men etter hvert litt fallerte Betty Winter.

Politimannen Gereon Rath tilkalles for å undersøke saken, og det blir snart klart at det ikke var et uhell, men at noen hadde løsnet boltene som holdt prosjektoren på plass. Så blir en ny skuespiller funnet død, og Rath blir etter hvert kjent med de mer shady sidene av den glamorøse filmindustrien.

Under etterforskningen begynner Rath å miste kontrollen og beveger seg stadig mer på kanten av hva som er lovlig. Han tas av etterforskningen og blir satt til å rydde opp i papirer som vedrører «nazimartyren» Horst Wessels død. Men Rath fortsetter sin etterforskning bak sine lederes rygg…