Alle kan bake (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 232
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202531034
Kategori: Mat og drikke
Omtale Alle kan bake

Alle kan bake!

Ujålete og enkel bakebok som hjelper deg å lykkes med alle kakeklassikerne.

Konditor Elin Vatnar Nilsen viser deg hvordan du kan lage alt fra bløtkake med krem til pavlova, sjokoladekake, hvetekringle og kvæfjordkake - og 60 andre oppskrifter. Boken tar for seg de 9 grunnoppskriftene som enhver kakebaker trenger å kunne. Her lærer du om sukkerbrød, vaniljekrem, formkaker, vannbakkels, mørdeig, marengs, søt gjærdeig, nøttebunn, ostekaker og sjokoladekaker. Grundige beskrivelser og trinn-for-trinn-bilder, faktasider om de ulike matvarene, oppslagsverk og egen pynteskole.

 

 

Til toppen

Anmeldelser Alle kan bake

Alle som er glad i å bake burde ha denne boka, og hvis du har lyst til å lære å bake er dette uten tvil den boka som kommer til å lære deg det. (...) Det er ikke noen tvil om at dette er en soleklar 6’er. (...) Etter mitt syn er dette en av de beste bakebøkene som noen gang er utgitt i Norge. (...) Dette er en bok som alle nybegynnere vil elske, men der også de mer drevne bakerne får i bøtter og spann med påfyll av kunnskap og ferdigheter.

Olav Birkeland, Hobbykokken.no

Til toppen

Utdrag

Fra forordet:

Jeg møter ofte mennesker som forteller meg at de ikke kan bake. Spør jeg hvordan de kan påstå noe sånt, får jeg som regel servert en historie om et bakeprosjekt som gikk skeis. Om en kake som ble så mislykket at de har lovet seg selv aldri å prøve igjen. Det er jo ikke så rart, tenker jeg. Alle har vi begynt et sted. Å erfare sin første kakekatastrofe kan ta motet fra alle og enhver. Det mest frustrerende er å ikke forstå hvorfor det skjer. Men når du får det til! Åh, for en følelse – for en glede! Det er dette jeg vil du skal oppleve.

Denne boka handler om hvordan du skal få det til, og mye dreier seg om å forstå det mest grunnleggende. Jo mer kunnskap om råvarer og baketeknikk, jo større er muligheten for å lykkes. Men man må erfare for å lære. Som alle andre har jeg bakt med vekslende hell og gjort tabber. Det er det som har gjort meg god til det jeg kan.

Hemmeligheten er å ikke miste motet, og å skjønne at det kun er et steg på veien til å bli en bedre kakebaker. Å være konditor har alltid vært en del av min identitet, men i 1999 tok konditorlivet en brå vending. Jeg sluttet å jobbe i familiebakeriet, byttet bransje og forsvant fra yrket. Å forlate bakeriet jeg vokste opp i, var en stor sorg. For ikke å glemme hvem jeg var og hvor jeg kom fra, fikk jeg ideen om å lage en nettside om kaker, desserter, is og konfekt. Det ble krem.no, en webside drevet på hobbybasis, fordi det å jobbe som konditor nå var fjernt for meg. Jeg havnet isteden på et kontor og ble der. Helt til det en dag gikk opp for meg at jeg måtte tilbake til det som sto hjertet nærmest. Etter 14 år borte fra sjokolade, krem og marsipan sa jeg opp fast jobb, startet som frilans og satset på at flere ville lese kremdott-no når nettsiden ble omgjort til blogg. Og heldigvis skjedde det. Gleden over å skape ting med hendene deler jeg i dag med tusenvis av følgere både på Instagram@kremno_elin og på bloggen krem.no. Akkurat som krem.no er denne boka full av grunnleggende, tradisjonelle og velprøvde oppskrifter som har fulgt meg i mange år. Jeg gir svar på spørsmål, deler råvarekunnskap og gir tips om dekorering av kaker. Du får små historier fra familiebakeriet, fra livet som konditor, og om den første duften av eplekake, bakt i en svartovn på min oldemors kjøkken på 1920-tallet.

Mens jeg har skrevet har jeg hele tiden tenkt på deg. Tenkt på hva du trenger å vite for å lykkes. Klarer jeg å formidle den positive opplevelsen du kan få når du baker selv, og få deg til å lære av feil uten å gi opp, da har jeg oppnådd det jeg ønsker. Da kan jeg si høyt det jeg allerede vet: Alle kan bake!

Til toppen