Berlin (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 448
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202413019
Kategori: Reise
Omtale Berlin

Først tok Torgrim Eggen Manhattan, og nå erobrer han Berlin. Årets bok er på samme måte som boken Manhattan fra 2007 et byportrett og moderne kulturhistorie, og han følger Berlin fra keiserens fall i 1918 fram til i dag. Men historien er av en slik natur at den er mindre lystig denne gangen, mer melodrama enn komedie.

Boken tar utgangspunkt i byens geografi. Kvartaler, bygninger, gater, bydeler - hva har skjedd der, hvem har bodd der, og hva forteller de i dag? Alt formidles med en personlig tilstedeværelse fra byen som nordmenn valfarter til og hvor forfatteren selv har bodd i flere år.

I det 20. århundret var Berlin verdens brennpunkt. Fra revolusjonen, via nazismen og den kalde krigen til en gjenforent by. Fremdeles er det ingen europeisk hovedstad som angår oss mer. Boka skildrer byens brutale historie, men også noen av dens usedvanlige personligheter. Du møter skurker og helter, genier og gudinner: Marlene Dietrich, Joseph Goebbels, Rosa Luxemburg, Andreas Baader, Leni Riefenstahl, Bertolt Brecht, Hildegard Knef, Kurt Tucholsky, Fritz Lang, Käthe Kollwitz, Willy Brandt, Albert Speer, Nina Hagen, Erich Mielke, David Bowie og Blixa Bargeld.

Til toppen

Andre utgaver

Berlin
Bokmål Ebok 2013
Berlin
Bokmål Heftet 2014
Berlin
Bokmål Nedlastbar lydbok 2015

Flere bøker av Torgrim Eggen: