Da postmodernismen kom til Norge (Heftet)

En beretning om den store intellektuelle vekkelsen som har hjemsøkt vårt land

Serie:  312

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 352
Forlag: Flamme Forlag
Språk: Bokmål
Serie:
Serienummer: 312
ISBN/EAN: 9788282882286
Kategori: Kulturhistorie
Omtale Da postmodernismen kom til Norge

En baldakin i Wenche Myhres hagestue. Lørdagssirkuset med Rita Westvik. Kjartan Fløgstads roman Det 7. klima. En advarsel om kulturelt selvmord.

Alle disse fenomenene kan samles under paraplyen «postmodernisme», et begrep som på 1980- og 1990-tallet appellerte sterkt til mange i Norge, før fascinasjonen brått tok slutt.

Da postmodernismen kom til Norge følger sporene av et ord og reaksjonene det utløste: jubel, nysgjerrighet, forvirring, sinne. Gjennom intervjuer, reportasjer og samtidige kilder fortelles historien om postmodernismen på norsk, fra arkitektur og litteratur til filosofi og statsvitenskap. I tillegg reflekterer forfatteren over hvordan strømningen påvirket hans egen generasjon: de som ble voksne på 1990-tallet.

Boka er et mentalitetshistorisk portrett, en akademisk farse, en mulig intellektuell tragedie og et forsøk på å forstå hvilken arv postmodernismen etterlot oss. På mange måter kom fenomenet sent til Norge. Men kanskje var det egentlig forut for sin tid?

Bjarne Riiser Gundersen (f. 1974) er idéhistoriker og tidligere journalist i Morgenbladet. Da postmodernismen kom til Norge ble nominert til både Kritikerprisen og Brageprisen for beste sakprosabok 2016.

Til toppen

Andre utgaver

Da postmodernismen kom til Norge
Bokmål Nedlastbar lydbok 2018
Bøker i serien