Dekorasjonsmaling (Innbundet)

De gamle maleteknikkene

Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 282
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Dekorasjonsmaling (1. utg.)
ISBN/EAN: 9788202344849
Omtale Dekorasjonsmaling

De gamle maleteknikkene

Norge har en fantastisk rik tradisjon for dekorasjonsmaling. I de senere år har det vært en oppblomstring i interessen for gamle maleteknikker og for å ta vare vår gamle kulturarv. Dette har skapt et behov for en bredere og dypere fremstilling av historien om de gamle maleteknikkene. Dette er den første og største fremstillingen som er laget.

Boka gir en bred oversikt over den kunst-, kultur- og materialhistoriske bakgrunnen for den dekorative malingen, og er derfor et standardverk for både profesjonelle malere og amatører. Boka er også et godt egent arbeidsredskap for kulturminnevern.

Boka er rikt illustrert med bilder fra mange private hjem rundt om i landet, der kjente dekorasjonsmalere har fått utfolde seg og der man har tatt vare på disse vakre og spennende interiørene.

Boka har en rekke praktiske anvisninger og inneholder oppskrifter, mønstertegninger og veiledning for utførelse av de forskjellige maleteknikkene. Den som pusser opp og restaurerer eldre hus får råd og veiledning. Også den som selv vil prøve seg som dekorasjonsmaler vil finne nyttig informasjon.

JON BRÆNNE avla eksamen som malerikonservator i 1974. Han ledet i årene 1982–1993 Riksantikvarens konserveringsarbeider. Fra 1994 til dags dato har han arbeidet som forsker i Norsk institutt for kulturminneforskning (NIKU). Er nå seniorforsker i NIKU og er også professor II i konservering ved Göteborg Universitet, avd. for Kulturvård. Brænne har vært prosjektleder for et stort antall undersøkelses-, konserverings og restaureringsarbeider, og ledet bl.a. arbeidene med restaureringen av Damsgård hovedgård og Baroniet i Rosendal. Han har utført oppdrag i 19 land. Brænne har undervist ved en rekke universiteter og høgskoler i inn- og utland, og har i tillegg holdt mange kurs relatert til historiske maleteknikker og materialer. Han har publisert mer enn 170 fagartikler, hefter og bøker.

Til toppen