Desserter (Innbundet)

Konditorens beste oppskrifter

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 184
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202579500
Kategori: Mat og drikke
Omtale Desserter

De beste dessertene - enkle og ujålete

Dessertmagi til hverdags og fest
Middagen på en tirsdag er akkurat ferdig. Du er mett, men det hadde vært godt med en søt avslutning. Ikke for søt og ikke for vanskelig, men akkurat det lille ekstra som gjør at du kjenner at «dette var et godt måltid». I den nyeste boka til Elin Vatnar Nilsen finner du akkurat det, godt forklarte oppskrifter på alle de enkle og gode, og egentlig litt sunne hverdagsdessertene, som smuldrepai med blåbær, jordbærdessert i glass og Elins superenkle epledessert.

Konditor og blogger Elin Vatnar Nilsen viser deg hvordan du lager de beste dessertene. Grundige oppskrifter og trinn for trinn-bilder gjør det enkelt å lykkes.

Boka er delt inn i seks kapitler: Hverdagsdesserter - Fromasj, mousse og puddinger - Paier, terter og kaker - Klassikere - Is - Jule- og nyttårsdesserter.

I tillegg finner du oppskrifter på sauser og kremer og ekstra informasjon om hvordan du blant annet lager marengs, pisker krem, smelter sjokolade og om hvordan du anretter en dessert. Her får du inspirasjon til å lage nydelige desserter som skaper magiske øyeblikk rundt bordet, både til hverdag og fest.

Grundig og enkelt - slik at du lykkes hver gang

Det som gjør akkurat denne boka spesiell, er at i tillegg til over 60 gode oppskrifter får du enkle forklaringer og samtidig grundig innføring i ulike ingredienser. På den måten skjønner du lettere hvorfor blant annet temperatur, syrlighet og tid har noe å si for resultatet. Her kan du slå opp og lære mer om:

Frukt og bær

Gelatin

Sjokolade

Sukker

Mørdeig

Egg

Marengs

Fløte

Nøtter og mandler

Sauser og kremer

 

Til toppen

Flere bøker av Elin Vatnar Nilsen:

Utdrag

Fra forordet:

Har du noen matminner som har festet seg for alltid? For meg handler disse minnene ofte om en dessert. Som utdannet konditor med spesiell interesse for emnet skulle man kanskje tro det er de mest fancy dessertene servert på flotte og dyre restauranter jeg husker best. Sånn er det ikke. Mine beste dessertminner handler om enkle retter. En panna cotta på en liten italiensk restaurant. Eplegrøt på mammas kjøkken. En enkel sjokoladefondant servert i et vennelag.

… Det jeg har lært om desserter i min yrkeskarriere har jeg forsøkt å kombinere med tradisjonsrike desserter fra det norske kjøkken. … Til boken har jeg valgt ut de mest klassiske dessertoppskriftene, de enkleste hverdagsdessertene, tradisjonelle puddinger, is laget uten ismaskin samt de beste jule- og nyttårsdessertene. Så har jeg sneket inn noen kaker, en desserttallerken og samlet grunnleggende oppskrifter på sauser og kremer.

Det enkle er ofte det beste. Mitt ønske er at du skal få inspirasjon til å lage enkle desserter som kan skape magiske øyeblikk rundt bordet, både til hverdag og til fest. At du får lyst til å prøve. Jeg er nemlig overbevist om at det er disse magiske dessertminnene som vil dukke opp den dagen livet passerer i revy.

Til toppen