Etter åndemaneren (Heftet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 852
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Efter åndemaneren
ISBN/EAN: 9788202749804
Kategori: Romaner
Omtale Etter åndemaneren

Tredje bind i Grøndlands-trilogien av Kim Leine er en eventyrlig og kraftfull roman basert på virkelige hendelser og personer.

Vi befinner oss i bebyggelsen Sydprøven på Grønland i 1880-årene, der følger vi Sara Hansen og familien hennes. En familiehistorie som også omfatter åndemaneren Aappaluttoq.

Samtidig som historie utspiller seg i Sydprøven, er en kartografisk og etnologisk ekspedisjon på vei til det ukjente Øst-Grønland. Ekspedisjonen ledes av Løytnant Gustav Holm. Sammen med seg har han kirkens mann, grønlenderen Johannes Hansen, som er ansvarlig for det innfødte mannskapet.

Mens dansken Holm drar til Grønland, drar Saras fetter Jens til København for å finne sin far som er blitt borte der. Jakten på faren fører Jens til sentrum av det dekadente københavnske kulturlivet, og han møter flere av tidens kjente forfattere. På dramatisk vis virvles han inn i Københavns teater- og caféliv som utspiller seg i gasslyktenes halvlys.

Bakom alt lurer gullet, begravd i fortiden, men hentet opp igjen.

Disse elvene deler seg og flyter sammen og utgjør vår historie. Kolonialiseringen av Grønland, kristningen av hedningene, den ubønnhørlige utbredelse av sivilisasjonen og oppmålingen av verden.

Historien føres opp til 1953 da Grønland ble innlemmet i Danmark som et amt, og kolonimaktenes tid rant ut.

Etter åndemaneren er et selvstendig tredje bind i Kim Leines storslåtte fortelling fra Grønland.

Til toppen

Andre utgaver

Etter åndemaneren
Bokmål Innbundet 2021
Etter åndemaneren
Bokmål Ebok 2021
Etter åndemaneren
Bokmål Nedlastbar lydbok 2021

Flere bøker av Kim Leine: