Hekling til hverdag og fest (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 168
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202627065
Kategori: Håndarbeid
Omtale Hekling til hverdag og fest

Hekle klær og interiør

Lag dine egne hekleplagg!
Ta frem heklenål og litt garn, og skap et kledelig plagg, et helt sett eller hva med en vakker pute? I boka finner du små og store prosjekter i flotte farger og med spennende mønstre. Velg blant myke skjerf og sjal, deilige jakker, gensere og tunikaer, lekre topper, kjoler og skjørt og stilig tilbehør. Du får også oppskrift på vesker, puter og varme pledd til hjemmet ditt.

En av Norges mest populære og erfarne hekledesignere, May Britt Bjella Zamori, er ute med sin andre bok med 40 nye oppskrifter på lekre plagg og stilig interiør. Du får god veiledning i teknikker og design, og med May Britts kyndige veiledning får du det garantert til. Modellene er laget i både enkle og mer avanserte teknikker. Detaljerte bilder og utførlige beskrivelser og diagrammer, gjør det enkelt å lykkes.

Dette er en bok som viser deg hvor flotte og anvendelige hekleplagg kan være. Her er det bruksplagg til både hverdag og fest. De fine bildene er tatt av Kari Hestnes, og viser deg eksempler på hvordan du kan style og bruke plaggene. 

  • 40 oppskrifter på klær og interiør
  • Små og store prosjekter i flotte farger og mønstre
  • Enkle forklaringer og utførlige diagrammer


Oppskriftene i boka er heklet i flere forskjellige typer garn - alt fra bomull til ull og alpakka. 

Alle modeller og oppskrifter gir detaljert oversikt over diagrammer, valg av garn, plaggets mål, anbefalt heklenål og heklefasthet. Plagg som kjoler, jakker og gensere er oppgitt i XS, S, M, L, XL og XXL.

May Britt kommer fra Ål i Hallingdal. Hun jobber både som oversetter av håndarbeidsbøker og fagkonsulent for andre forfattere av strikke- og heklebøker. 

 

Til toppen

Intervju

MIN HOBBYVERDEN – May Britt Bjella Zamori

May Britt Bjella Zamori er en godt kjent dame i håndarbeidsbransjen. Hun er en stødig, nøyaktig og effektiv dame som oser service og har alltid et smil på lur. Og det er ikke få andre norske designere som har blitt lest og dobbeltsjekket av nettopp May Britt. Hun er nemlig en svært ettertraktet fagkonsulent. Og det derfor ekstra trygt å lage enda en bok med hennes elegante hekleoppskrifter.


Hvor er du aller helst når du gjør håndarbeidet ditt?
Jeg elsker å sitte i hagen på hytta, som er i Ungarn.

Hvordan har korona påvirket kreativiteten din?
Frem til nå har jeg jobbet mye med korrektur og oversettelser. Siden mye blir satt på vent, regner jeg med å få bedre tid, og da settes fantasien og kreativiteten i sving.

Hvem hekler du helst til?
Jeg hekler stort sett modeller til ukepressen eller bøker. Derfor syns jeg det er hyggelig å hekle noe til meg selv, når jeg en sjelden gang har tid til det.

Hva er det som inspirerer deg?
Det kan være så mye, fine fargekombinasjoner, ulike strukturer, naturen eller et bilde. Selve garnkvaliteten jeg skal bruke kan også gi en følelse av plagget, skal det f.eks. være kosete eller elegant.

Hva må en god sommerferie inneholde?
Sol, heklenål, lydbok, ro og god tid, gjerne ispedd med hyggelig selskap.

Til toppen

Utdrag

Fra forordet:

Det er morsomt å hekle kjoler og lange skjørt! Det tar litt tid, men resultatet er absolutt verdt det. I boken har jeg med både kjoler og skjørt, men også tynne topper, litt tykkere gensere og jakker, og en kosedress med slengbukse. Boken inneholder i tillegg interiørprosjekter som varme pledd og myke puter. De fleste av prosjektene består av deler som monteres sammen til slutt, derfor er hekletøyet lett å ta med seg i vesken.

Jeg håper du finner plagg eller tilbehør du vil hekle og gjøre til ditt eget, uansett om det skal være til hverdag eller fest!

May Britt Bjella Zamori

Til toppen