Hekta på hullstrikk (Innbundet)

40 teknikker og 30 design

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 184
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202547707
Kategori: Håndarbeid
Omtale Hekta på hullstrikk

Alt du vil vite om hullstrikk!

Endelig er Denise Samson tilbake med en hel bok full av lidenskap. Denne gangen lærer hun oss hullstrikk, en utrolig fin teknikk som gir det fineste mønsteret du kan tenke deg. Hullstrikk, eller blondestrikk som det også heter, er noe av det vakreste du kan strikke. Delikate masker som snur seg og danser med garnet og gir luftige og lekre resultater.

Akkurat som i "Hekta på fletter" er boka delt i to, slik at du får et rent oppslagsverk med 40 fantastiske hullmønster-teknikker som kanter, border, motiv og flatemønstere. Alle mønstrene vises med store, detaljerte fotografier, tydelige, selvforklarende diagrammer og i tillegg en tekst som beskriver hvordan du strikker mønsteret – maske for maske og pinne for pinne. Denise forklarer tydelig og godt, så dette er noe alle kan klare!

Varianter av hullmønster
Noen av mønstrene er kjente og godt innarbeidet gjennom mange år, slik som Havskum og Løvfall, mens andre er helt nye. Du vil få kjennskap til hullstrikkmønstre som passer fint til vrangborder og kanter du kan ha på for ekspempel tepper, ponchoer og håndklær. Bladmønster er en annen kategori, de egner seg spesielt godt med omvendt glattstrikk på hver side. Da kommer bladmønsteret frem som et opphøyet mønster. Andre hullmønstre går på kryss og tvers, da kan du lage mønster av hullet, for eksempel et hjerte. Flatmønster egner seg spesielt godt til gjentagelser over litt større flater, gjerne på tepper og i hele plagg. Det går an å strikke hull på både retten og vrangen også, og noen mønstre er med vridde masker.

I andre del viser hun hvordan du kan bruke de forskjellige mønstrene – enten alene eller i kombinasjon. Du får oppskrift på klær og interiør i alle vanskelighetsgrader. Her finner du ulike hullmønstre brukt i hele eller deler av plagget. Her er også oppskrift på en utrolig stilig genser i hullstrikk med tykke pinner.

Til hjemmet
bokmerke
klut
håndkle
sengeteppe
bokmerke

Til de minste
lue
kjoler
jakke
babydress
babytepper
dåpskjole med lue

Til henne
lue og skjerf
genser
kjole
tunika
sjal
bolero
sokker
blondeskjerf
poncho
vanter
skjørt
sommertopp

 
Denise Samson er en av Norges mest erfarne strikkere og står bak en rekke oversettelser av strikke- og heklebøker. Hekta på hullstrikk er hennes tredje bok.

Tips!
For å oppnå et best mulig resultat på hullstrikkarbeidene dine, lønner det seg å blokke arbeidet, spesielt sjal, skjerf, tepper, håndklær og andre rektangulære arbeider. Ofte trekker maskene seg sammen i hullstrikk, og du ser tydelig forskjell på et arbeid som er blokket og et som ikke er det.

 

Til toppen

Flere bøker av Denise Samson:

Utdrag

Les fra forordet til Denise:

Hullstrikk, eller blondestrikk, har alltid fascinert meg. Da jeg var liten, strikket moren min det ene sjalet etter det andre, dog i svært enkel hullstrikk. Hun lærte meg teknikken da jeg så vidt var i skolepliktig alder, og jeg husker vi avanserte fra sjal til sengejakke, en slags bolero eller sjelevarmer. Den ble strikket i ett stykke fra erme til erme. Mønsteret besto av fire pinner rillestrikk og en hullrad med hvitt garn, og så byttet vi til nytt garn, helst i pastellfarger. ... Moren min inntok frokosten på sengen med Aftenposten hver eneste morgen, og hun hadde alltid sengejakken på. ...

Jeg håper du finner like mye glede i å strikke hullmønster som det jeg gjør. Og én ting er helt sikkert – du vil høste anerkjennelse og ros når du har strikket noe i hullstrikk.

(signatur)

Til toppen