Hverdagsstrikk i kortreist ull (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 144
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202650490
Kategori: Håndarbeid
Omtale Hverdagsstrikk i kortreist ull

Typisk norsk å være god
Her får du kortreist strikkeglede - fordi vi E L S K E R å strikke. Bente Presterud tenker at typisk norsk er vaffel med brunost, ut på tur – aldri sur, født med ski på beina. Og det erkenorske strikkeplagget. Alltid lunt og godt og hjemmekoselig. Går ofte litt stille i dørene. Roper ikke høyest. Men er virkelig til å stole på. Derfor fyller vi hverdagen med strikkepinner og myke nøster, og derfor flytter vi inn i herlige, hjemmestrikka hverdagsplagg.

Du får over 30 oppskrifter:
gensere
jakker
kofter
bukse
kjoler
trøye
vest
sokker
votter
sjal
tøfler
lue
skjerf

Alle oppskrifter starter med en smart "Kort fortalt" der du enkelt ser hva prosjektet går ut på.

Norsk ull er gull
Ulla som er brukt i oppskriftenen er blandet, kardet, spunnet, tvunnet, hespet, farget og nøstet på Veblungsnes i Romsdalen – der Rauma Ullvarefabrikk altså gjør det som må gjøres for at ull skal bli til garn. Det ferdige garnet er lett og luftig. Og plaggene du strikker, blir varme og
slitesterke og mykner i vask. I tillegg minner Bente oss på at ull er 100 % fornybar og naturlig, kan holde på mye fuktighet uten å føles våt, transporterer fukt bort fra huden, holder på varmen også om den er fuktig, regulerer både kulde og varme, virker flammehemmende, har bakteriehemmende og selvrensende egenskaper, og er enkel å holde ren. Behøver ikke å vaskes ofte, og kan gjerne luftes i stedet for å legges til vask.

Vams PT3
2- og 3-tråds gammelserie
Lammeullgarn
Finull PT2
3-tråds strikkegarn
Concorde

Til toppen