Kongstanken (Innbundet)

Serie: Haakon & Maud 1

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2002
Antall sider: 464
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Haakon & Maud
Serienummer: 1
ISBN/EAN: 9788202190927
Kategori: Biografier og memoarer
Omtale Kongstanken

Kong Haakon og dronning Maud

Tor Bomann-Larsens storverk Haakon og Maud skal bli TV-serie! Les den kritikerroste og spennende bokserien, som tar for seg to av de mest fantastiske livsskjebner i vår historie.

Serien består av bøkene Kongstanken (1), Folket (2), Vintertronen (3), Makten (4), Æresordet (5), Svaret (6), Hjemlandet (7). Siste bind ventes i oktober 2019. Bøkene er så langt trykket i nærmere 150.000 eksemplarer.

 

 

 

 

Til toppen

Andre utgaver

Kongstanken
Bokmål Heftet 2004
Kongstanken
Bokmål Ebok 2014
Kongstanken
Bokmål Nedlastbar lydbok 2017

Flere bøker av Tor Bomann-Larsen:

Utdrag

Denne heroiske kongegjerning skulle, med seire eller tap på slagmarken, bringe Nordens samling i sitt kjølvann. I dette perspektivet ville prins Oscar, «Sveriges och Norriges Arf prins», endt opp som den første felles nordiske konge i moderne tid – som konge av Skandinavia.
At en prins, uten først å ha mottatt hverken sin egen konges eller stormaktenes anerkjennelse, på folkets kallelse skulle ha inntatt et fremmed lands trone, for deretter å lede sitt nye folk i krig, lød som en reprise av Christian Frederiks sommeropptreden i Norge femti år tidligere. Scenariet skulle også finne sin parallell i fremtiden, i et drama der prins Oscar selv skulle komme til å delta. Men da i en ganske annen rolle.
Ved årsskiftet krysset de tyske tropper grensen til Slesvig. En bror var i nød, men de svensk-norske armeer uteble. Forsvarsforbundet løftet seg aldri over skåltalenes stadium; broderpakten mellom kong Carl og kong Frederik ble aldri gjort gjeldende for kong Christian. I tillegg til politikernes smålige kalkulasjoner om våpenstyrke, forsyninger, finanser og menneskeliv, spilte mistroen til den tyske prinsen på Danmarks trone en vesentlig rolle for det mer høytflyvende ånder ville karakterisere som Sveriges og Norges svik.

Til toppen

Om forfatter Tor Bomann-Larsen

Tor Bomann-Larsen (f. 1951) er bosatt i Drammen. Bomann-Larsen har en av Norges vittigste og skarpeste penner, enten han bruker den til å skrive eller til å tegne. I de senere år er han mest kjent for det store verket om kong Haakon og dronning Maud, samt for biografiene om Sigurd Christiansen og Roald Amundsen.

Tidligere har han skrevet kritikerroste bøker om nordmenns forhold til is og snø, en rekke barnebøker og tegneserier.

Til toppen

Bøker i serien