Masker & interiør (Innbundet)

Strikk og hekle til deg selv og hjemmet

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 160
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202408329
Kategori: Håndarbeid
Omtale Masker & interiør

Alt du kan strikke og hekle til deg selv og til hjemmet!

Tine Solheim bobler av kreativ garnglede og i boka inspirerer hun til deilig hjemmekos, der den enkle strikken er i fokus. Heklet og strikket interiør er kjempepopulært og kombinert med de deiligste plagg du kan lage til deg selv og familien, får du et et stort utvalg og oppskrifter til små og store prosjekter.

Hjemme er det godt å synke ned i strikkede og heklede puter med et godt pledd over seg, mens du kan la strikketøyet ta form i hendene dine. Prosjektene spenner fra puter, pledd, tøfler, sjal, kosedress, jakker, vester, ponchoer til strikkede lyslykter og andre småprosjekter.

Bokas 100 prosjekter er inndelt i syv stilarter:

Lunt & intimt:
Du finner blant annet puter i mange former og teknikker, sengetepper, deilig genser med lomme og store, gode gensere og jakker.

Farger & energi: Strikk med restegarn og lek deg med forskjellige teknikker. Du finner mange modeller i sikksakkmønster inspirert av Missoni.

Tøft & grafisk: Lek med grafiske uttrykk som vrangstrikket poncho, heklet rutepute og flerstrikk mønster.

Etnisk & eksotisk: Oransje skaper kreativitet. Du får blant annet oppskrifter på oransje pledd med fletter, jakker med fletter og puter og pøll med ribbeflette.

Åpent og lyst: Deilige kakaofarger i Fair Isle jakke, sikksakk barneponcho, strikkede luer, pledd og puter i aranmønstringer, puter i boble- og hullstrikkede teknikker og deilige koseplagg til både inne- og utebruk.

Kunstnerisk & frodig: Turkis og lilla inspirerte prosjekter som poncho og pledd.

Kreativt & individuelt: La deg glitre! Oppskrifter til puter i perler og gull, poncho og lekker nettingtopp. Lær hvordan du kan trykke mønstre på strikk.

Mange av plaggene er greie å strikke for nybegynnere og for de som er mer øvet. Strikk deg ditt favorittplagg som vide, varme og behagelige trekantponchoer, sjal, jakker, gensere og kosedresser.

 

Hva slags garn brukes i oppskriftene?
Bokens modeller er strikket eller heklet i flere varianter av Dale Garn, Rowan, Rauma, Sandnes, Du Store Alpakka, Garnstudio og Artesano. Tine bruker deilig ull, merino og alpakkagarn, effektgarn, restegarn, bånd, perler og trykk med tekstilfarger.

Oppskriftene gir deg alle opplysninger du trenger som: mål, størrelse, anbefalt garn og mengde, pinnestørrelse, teknikk, anbefalt montering, tips og strikkefasthet.

Til toppen

Om forfatter Tine Solheim

Tine Solheim

Tine Solheim har laget flere strikkebøker, og Masker & interiør er hennes fjerde strikke- og heklesamling. Tine er opptatt av at vi skal ta vare på våre strikketradisjoner, vår kultur og bruke ekte råvarer i valg av garn - ull, bomull eller lin. Hun er utdannet ved École de la Chambre Syndicale de la Couture Parisienne BP og CA, praksis hos Yves St. Laurent og Per Spook i Paris. I tillegg til å ha laget Haute Couture-kjoler for kunder i snart 30 år, kan nevnes signingskjolen til Dronning Sonja, kostymer, selskapsklær, brudekjoler og antrekk til en rekke skuespillere, artister og medieprofilerte personer.

Til toppen