Mysteriet i Mercy Close (Innbundet)

Forfatter:

Linda Marie Vikaune (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 528
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: the Mystery of Mercy Close
Oversatt av: Vikaune, Linda Marie
ISBN/EAN: 9788202407841
Kategori: Romaner
Omtale Mysteriet i Mercy Close

33 år gamle Helen Walsh har aldri klart å holde på en jobb. Nå er hun privatdetektiv, men en blakk og hjemløs sådan. Derfor må hun flytte hjem til foreldrene til hun får livet på rett kjøl igjen. Enda mamma og pappa truer med å selge huset og dra på cruise til Karibia.

Endelig får Helen et nytt oppdrag: å finne den savnede Wayne Diffney, tidligere medlem av boybandet Laddz. Han forsvant sporløst og plutselig, rett før gjenforeningskonserten, og må finnes for enhver pris. Selv om oppdragsgiveren er Helens sjarmerende, men upålitelige eks, er det gode penger å tjene, og gode muligheter til å benytte seg av lyssky undersøkelsesmetoder.

Til toppen

Andre utgaver

Mysteriet i Mercy Close
Bokmål Ebok 2013
Mysteriet i Mercy Close
Bokmål Heftet 2014

Flere bøker av Marian Keyes:

Anmeldelser Mysteriet i Mercy Close

«Marian Keyes: For et geni!»
- Daily Mail

«Keyes er i en klasse for seg.»
- Daily Express

Til toppen

Utdrag

Foreldrene mine satt ved kjøkkenbordet og drakk te og spiste kake. Gamle mennesker. For et fabelaktig liv de hadde. De så opp og stirret på meg med dårlig skjult avsky. Moren min fikk talens bruk. “Hva gjør du her?”
“Jeg bor her.”
“Det gjør du ikke. Vi ble kvitt deg. Vi malte rommet ditt. Vi har aldri hatt det bedre.” Nå begynte frykten å krype inn i ansiktet hennes. “Du har din egen leilighet.”
“Det har jeg ikke,” sa jeg. “Ikke fra og med i dag. Jeg har ikke noe sted å bo.”
“Er det boliglånet?”
“Hva er det som foregår?” Pappa var døv. Og ofte forvirret. Det var vanskelig å si hvilken av de to hemningene som var verst til enhver tid.
“Hun har ikke betalt BOLIGLÅNET,” sa mamma inn i det gode øret hans. “Leiligheten hennes har blitt INNDRATT. Du har en kjæreste,” sa mamma med håp i stemmen. “Kan du ikke bo sammen med ham?”
“Den katolske pipa har fått en annen lyd, hører jeg?”
“Vi må følge med i tiden.”
Jeg ristet på hodet. “Jeg kan ikke flytte inn hos Artie. Jeg får ikke lov av ungene hans. Dere er foreldrene mine. Betingelsesløs kjærlighet, husker du? Greiene mine er i bilen."

Til toppen

Om forfatter Marian Keyes

Marian Keyes er irsk og oppvokst i Dublin. Hun begynte å skrive i 1993, og to år senere utkom hennes første roman, Watermelon. Den ble fort en bestselger, i likhet med samtlige bøker hun har skrevet siden.

Hun er blitt kåret til den ubestridte irske feelgood-dronningen, og bøkene hennes er utgitt på over 30 språk i over 40 land. Les mer om forfatteren på www.mariankeyes.com

Til toppen