Raske sting (Innbundet)

enkle broderier

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 128
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202433567
Kategori: Håndarbeid
Omtale Raske sting

Lek med nål og tråd!

Broderiteknikker gir deg fantastiske muligheter til å leke fritt med nål og tråd. Dekorer T-skjorter og andre kjøpeplagg, tøysko, vesker og hatter. Alle slags tekstiler kan dekoreres, så sant nålen går gjennom:)

Raske sting tar deg med inn i en fargerik verden der broderier er brukt på en leken, humoristisk og spennende måte. Du finner ca. 50 prosjekter i ulik vanskelighetsgrad og på ulike bakgrunner. Du får mønster og ideer til broderi på tøysko, klokkeremmer, t-skjorter til store og små, puter og mye mer. Har du ikke brodert før, vil du helt klart få lyst når du ser alle mulighetene i denne boken. Alle mønstrene er gjengitt i 100% i boken og på eget mønsterark.

Kan du sy noen få grunnleggende sting, kan du klare det meste! De fleste arbeidene i denne boka er sydd med et begrenset stingrepertoar, og alle sting har beskrivelse og bilder.Du finner over 50 prosjekter og like mange mønstre!
Alle prosjektene vises med fullstendig materialliste, fargekart, fremgangsmåte og beskrivelser.

Alt om:
-  Valg av materialer
-  Broderigarn og farger
-  Fremgangsmåte
-  Montering

Ideer du kan brodere:
- Pynt opp kjolen med vakre hjerter
- Sminkepungen Kvirre-virre-vitt
- Pulsvarmere
- Belte med roser
- Brodert klokkerem
- Twitter-brikker
- Armbånd med ruter
- I-dog-mappe
- Hjertebilde
- Tradisjonell løper
- Kule T-skjorter til små og store
- Humoristiske geriljabroderi
- Prinsessekjole og markjordbær
- Bukseseler inspirert av bunadmønster
- Selskapstopp med hallingroser
- Maria fly-fly-sko og mye, mye mer!

Til toppen

Flere bøker av Nina Granlund Sæther:

Intervju

Alt du kan få en nål gjennom, kan dekoreres!

Det er mange som har lurt på hva jeg har holdt på med de siste månedene. Hvorfor i all verden lage en broderibok i 2014? Er ikke broderi en forhistorisk teknikk? Svaret er nei. Så absolutt ikke! Når du broderer, kan du få til alt!

Broderiteknikken gir de mest fantastiske muligheter til å leke fritt med nål og tråd. Det er akkurat som å starte med blanke ark og fargestifter. Når man vever eller strikker, gir teknikken ganske sterke begrensninger i forhold til uttrykket. Skal garnsprangene bli akseptable, må man arbeide med relativt små rapporter. Når man broderer, kan man få til så å si alt. Man kan selvfølgelig sy rapporter, men man kan også arbeide helt fritt – uten å tenke på rekkefølge eller trådsprang. Variasjonsmulighetene er enorme. Man kan lage de tynneste streker eller punkter, og man kan dekorere store flater. Stingene kan plasseres tett i tett, eller langt fra hverandre. Materialene kan være grove eller fine. Uttrykket kan være prydelig og nøyaktig, eller mer uvørent og rufsete. Det kan være strengt og stramt, eller mer lekent og naivt. Man kan utfolde seg i flaten, eller søke mot større variasjon i høyde og dybde, slik at det nesten blir tredimensjonalt. Kvinner har til alle tider forsøkt å forskjønne klær og andre tekstiler. I vår tid, hvor svært mye av tekstilene produseres for en billig penge i Østen, og det meste er relativt likt i uttrykket, kan litt håndsøm gi et personlig uttrykk man sjelden får kjøpt. Noen få sting kan forvandle et masseprodusert plagg til noe unikt. Embroidery, stitching, needlework, redwork, crossstitch. På engelsk brukes en rekke forskjellige ord og uttrykk om det vi med en fellesbetegnelse kaller broderi på norsk. Uansett om vi syr korssting med sort tråd eller kontursting med rød tråd så er det broderi: Sting vi syr for å dekorere et stoff.
Selv bruker jeg en rekke teknikker. Jeg syr korssting på stramei og attersting på lin. Men man trenger ikke gå i en brodeributikk for å finne noe å sy på! I denne boken vil du se at jeg har dekorert T-skjorter og andre kjøpeplagg, og jeg har sydd på ferdiglagede duker og brikker. Tøysko inviterer til lek. Kanskje også vesker og bager. Alle slags tekstiler kan dekoreres, så sant du får nålen igjennom. Når du syr på kraftig canvas, blir uttrykket et helt annet enn om man syr på tynn silke eller ullfilt. Tradisjonelt forbindes broderi med store arbeider, mye telling og time på time før man blir ferdig. Felles for broderiene i denne boken er at de er sydd med raske sting. Ingen av arbeidene krever spesielt mye tid. Den hvite kjoleblusen med røde hjerter er eksempelvis sydd i løpet av en ettermiddag og kveld. Jo mer jeg broderer, desto morsommere blir det. Nye ideer dukker stadig opp. Se deg rundt, og grip mulighetene til å gi tingene et personlig uttrykk du også!

Nina Granlund Sæther

Til toppen

Om forfatter Nina Granlund Sæther

Nina Granlund Sæther

Nina Granlund Sæther er aktiv innen håndverksmiljøet i Norge.Til daglig jobber hun som redaktør i Hus & Bolig, et av Norges største boligblader.
Nina er forfatter med mange jern i ilden og har laget flere flere bøker som Putefest, Geriljabroderier, Perler på pulsenGamle redskaper, små antikviteter, Hjerte i folkekunsten og nå hennes nye bok Raske sting. Følg Nina på blogg: www.syl.tynn.no

Til toppen