Strikk med perler (Innbundet)

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 156
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202521370
Kategori: Håndarbeid
Omtale Strikk med perler

I perlehumør!

Hvis du noen gang har strikket med perler, vet du hvor viktig det er å telle og træ perlene riktig på tråden før du begynner. For mange blir dette for komplisert og litt for mye styr. Nå kan du glemme alt det der. Liv Asplund og Jane Asprusten, med godt utviklet oppfinner-gener, har funnet på en metode som gjør at du trær perlene på underveis mens du strikker. I boken Strikk med perler, avslører de sin perlehemmelighet og gir en grundig forklaring til teknikken.

Boken bugner av tilbehør, mye er heklet, men mesteparten er strikket. Du finner stor variasjon i garntykkelse og pinnestørrelse, og utvalget av perler er like variert som resten. Du må ikke dra på hobbybutikken og kjøpe dyre perler i små pakker, men kan like gjerne passe på når det er salg i bijouteriavdelingen på H&M. Det er mye fint perlemateriale i en slaktet øredobb eller et halssmykke! 
Variert bok stappfull av fint og praktisk tilbehør til både unge og godt voksne damer. Her er bl.a. votter, luer, pannebånd, pulsvarmere, vesker, halser og skjerf.

  • Nye metoder og gamle teknikker, tynt og tykt garn og små og store perler. 
  • Oppskrifter med varierende vanskelighetsgrad – boken passer både for ferskinger og drevne strikkere.

Boka bugner av 50 modeller, smått og stort tilbehør fra hode, kne og tå! Stilige luer, halser, ørevarmere, skjerf, poncho, sjal, pulsvarmere, votter, sokker og myke, varme tøfler!

Liv og Jane spurte seg selv: "Må vi alltid bare bruke tynt garn, tynne pinner og småperler, må strikking med perler alltid gjøres på den tradisjonelle måten? Går det virkelig ikke an å gjøre det på en enklere måte?

Ja, selvfølgelig går det an! Vi viser deg hvordan du strikker og hekler inn perlene uten å tre dem på garnet først - hvordan du bare plasserer hver perle akkurat der den skal være, i rett farge på riktig sted, enkelt og greit! Og vi viser deg at du trenger slett iike bare bruke tynt garn og små perler, det går fint an å bruke tykt garn og temmelig store perler også."

Hemmligheten er å tre perlene på maskene istedet, så enkelt som det. Boka viser det trinn for trinn!

Liv og Jane har brukt garn fra norske leverandører som Sandnes, Du store alpakka og Garnstudio som er lett tilgjengelig i Norges garn- og nettbutikker. De fleste modellene krever ikke mer enn ett eller to nøster, så her får du fantastiske ideer til å bruke opp restegarnet!

Prøv det - kanskje du kommer i skikkelig perlehumør?

Til toppen

Utdrag

I perlehumør?

Har du strikket med perler noen gang? Det har ikke vi. Vi må bare innrømme det. For alle strikkeoppskriftene med perler vi har sett, starter med å tre perlene på garnet før vi kan legge opp den første masken. Og oppskriftene krever tynt garn, tynne pinner og små glassperler.

Vi skjønner at det av og til er fornuftig å strikke inn perlene på den tradisjonelle måten - med alle perlene liggende på garnet - men hvor gøy er det egentlig å strikke med et garn som er tungt av perler som du må skyve bakover hele tiden, etter hvert som du strikker - garnet blir både oppfliset og tynnslitt av alle perlene. For ikke å snakke om utfordringen det er å plassere perlene på garnet (i motsatt strikkerekkefølge) når det er et motiv med perler i flere farger som skal strikkes. Én feiltredd perle og garnet må skjøtes og kuttes, midt i motivet. Nei, vi innrømmer at vi har parkert strikking med perler som et tidkrevende og møysommelig arbeid - noe vi ikke har tålmodighet til.

Samtidig synes vi at det er veldig fint med perler! Derfor har vi spurt oss selv: Må vi alltid bare bruke tynt garn, tynne pinner og småperler, må strikking med perler alltid gjøres på den tradisjonelle måten? Går det virkelig ikke an å gjøre det på en enklere måte?

Selvfølgelig går det an! Vi viser deg hvordan du strikker og hekler inn perlene uten å tre dem på garnet først - hvordan du bare plasserer hver perle akkurat der den skal være, i rett farge på riktig sted, enkelt og greit! Og vi viser deg at du trenger slett iike bare bruke tynt garn og små perler, det går fint an å bruke tykt garn og temmelig store perler også.

Prøv det - kanskje du kommer i skikkelig perlehumør?

Hilsen fra Liv og Jane

Til toppen