Verdt å dø for av Lee Child (Lydbok MP3-CD)

Verdt å dø for (Lydbok MP3-CD)

Serie: Jack Reacher 15

Forfatter:

Kurt Hanssen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Lydbok MP3-CD
Utgivelsesår: 2014
Innleser: Strøm, Haakon
Spilletid: 13:00
Antall enheter: 1
Filstørrelse: 695.0 MB
Filformat: MP3
Forlag: Cappelen Damm Lydbok
Språk: Bokmål
Originaltittel: Worth Dying For
Oversatt av: Hanssen, Kurt
Serie: Jack Reacher
Serienummer: 15
ISBN/EAN: 9788202452261
Kategori: Lydbøker voksne og Thriller
Omtale Verdt å dø for

Den rettferdige hevner

En mishandlet kone blir nektet behandling av sin voldelige ektemann, og bondetampen tilhører en familie som gir Reacher frysninger på ryggen. Mildt sagt. Utstyrt med en rettferdighetssans sterkere enn de fleste, kan han ikke la være å gripe inn. Han møter en skrekkslagen og alkoholisert landsbylege som lar seg terrorisere og diktere av den beryktede Duncanslekten, og raskt viser det seg at hele landsbyen lever i frykt for den mektige familien. Konemishandlingen er bare toppen av isfjellet. Og når Jack Reacher først har pirket i overflaten kan han ikke la det ligge: For hva er det i den stille landsbyen i det golde Nebraska som kan være verdt å dø for?

Terrorisert landsby

Nå er nervene til den kyniske og voldelige slekten i helspenn, en spesielt viktig last er ventet, men forsinket. Og som en uskreven og smertelig erfart lov vet innbyggerne at man aldri stikker kjepper i hjulene for «Duncans», men Reacher kan ikke sitte rolig å se på at urettferdighetens voldelige terrorgrep får herje fritt.

Duncanslekten holder den lille landsbyen i et terrorgrep. Bondetampen Seth Duncan, faren og hans to onkler driver slett ikke med landbruk i Midtvestens kornkammer. Familien eier og kontrollerer all transport bøndene i området er så avhengig av for å eksportere sine varer. Men korn og landbruksprodukter er de åpenbart mindre opptatt av.

Kriminell næringskjede
Den viktige forsendelsen er forsinket og det skaper problemer. Store problemer. Lasten skal videre til viktige kunder. Og deres kunder igjen. Og så videre. Når Duncans ikke får levert som avtalt må noen høyre opp i “næringskjeden” ordne opp. Og så videre. Slik sitter en liten landsby i klemma mellom leverandør og mottaker, og mottakers kyniske kriminelle nettverk. Landsbyens beboere aner et lite pusterom i det Jack Reacher tar tak og begynner å sette menneskeverd framfor rå makt.
 

Sporløst forsvunnet
Det er ikke lett å stikke hull på Duncanslektens jerngrep, men Jack Reacher har vært ute en vinternatt før. Hans tydelige kamp for de «svake» fører trådene langt tilbake i landsbyens historie og en uoppklart mystisk forsvinningssak. En ti år gammel jente forsvant sporløst på den røde sykkelen sin for 25 år siden, og Reacher aner at det skjules en mørk og dyster sammenheng mellom den lyssky transportvirksomheten og den gamle forsvinningssaken …

Moderne Robin Hood
Jack Reacher er det nærmeste en moderne Robin Hood vi kan komme. Muligens med den lille forskjellen at Reacher ikke stjeler, selv ikke fra de rike. Og det han gir til de fattige og undertrykte er ikke rikdom – men trygghet og rettferdighet. Det går ikke diplomatisk og pent for seg når Jack Reacher rydder opp. Han kan være diplomatisk. Han kan snakke seg ut av en knipe. Det er bare det at de som er slemme og savner moral, som regel ikke forstår en høflig henvendelse. Og da går det som det går; de slemme får svi. De får kanskje en brukket nese. De får kanskje vondt i noen andre kroppsdeler – hvis de er heldige.

Thrillerens mester
Når du leser Lee Childs bøker om Jack Reacher pumpes adrenalinet, man blir svett i nevene og det kribler i kroppen. Samtidig holder Lee Child alltid stramt i handlingstrådene og legger nennsomt ut med en usedvanlig humor. Du kan ikke unngå å trekke på smilebåndet når Child viser hvordan de kriminelles paranoia for å blir lurt ender i ren selvdestruksjon. Når siste side er vendt er man som regel utmattet. Og lettet. Kanskje det fins rettferdighet i verden likevel.


Fakta om Jack Reacher: 
• Trenger ingen ting, unntatt muligens en kopp kaffe. 
• Er alltid på vei, reiser lett, kun med tannbørste. 
• Har ikke adresse, førerkort, kredittkort. 
• Mottar hverken lønn eller trygd, selv om han er berettiget til det som «pensjonert» og høyt dekorert soldat og militærpoliti. 
• Har ingen som venter på ham, ingen å stå til ansvar for.

Til toppen

Andre utgaver

Verdt å dø for
Bokmål Innbundet 2013
Verdt å dø for
Bokmål Ebok 2014
Verdt å dø for
Bokmål Heftet 2014
Verdt å dø for
Bokmål Lydbok-CD 2014
Verdt å dø for
Bokmål Nedlastbar lydbok 2014
Bøker i serien