... rasende ... (Heftet)

Serie:  23

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2009
Antall sider: 120
Forlag: Flamme Forlag
Språk: Bokmål
Originaltittel: ... rasende ...
Serie:
Serienummer: 23
ISBN/EAN: 9788202296407
Kategori: Romaner
Omtale ... rasende ...

Limbo

Familien er på kjøkkenet og lager middag. Faren Pepe skjærer løk mens han lovpriser løkens egenskaper, og etterpå kaster de maten i søppelet. ... rasende ... er en uvanlig bok om en gretten tenårings opprør mot omgivelsenes selvbedrag.

Det er 16 år gamle Patricia som forteller, og hun sitter fast i en konstellasjon som kaller seg familie. I følge henne selv kommer hun aldri til å bli voksen. De voksne har glemt hvordan det er å være barn. Patricia raser mot Pepes postkortvirkelighet og hans insistering på familiens felleskap og klamme hygge. Her er enhver berøring en nøye avpasset illusjon. Hun allierer seg med lillebroren Alex, som ennå bærer på en uskyldighet i forhold til den strenge leken som tilværelsen deres er. Han bryter reglene – kutter hjørner, bokstavelig talt – ved å ikke alltid benytte seg av dørene når han skal bevege seg fra et rom til et annet.

En utflukt til zoologisk hage utarter, Patricia står plutselig inne i buret hos løvene. Hun vil åpne øynene til lillebroren for forbløffende muligheter. Men samtidig åpner hun et hull ut av den virkeligheten de lever i.

Fortellingen består av Patricias tankestrøm, setninger brutt opp av tegnet ... (prikk, prikk, prikk). Utelatelsen, det som den tause Patricia ikke sier, utgjør også mysteriet som driver leseren videre. Hva er det som ikke stemmer her? For noe er det, og i løpet av lesingen går tankene innom tematikken i filmer som Matrix, Groundhog Day og The Others. Du kan selv velge om du vil lese ... rasende ... som en oppvekstroman, en spøkelseshistorie eller som en filosofisk tankenøtt.

Til toppen

Om forfatter Pablo Llambias

Pablo Llambías (f. 1964 i Svenstrup, Danmark) er utdannet innen film, billedkunst og trombone. Han har utgitt sju romaner og én novellesamling; dette er hans første oversettelse til norsk.

Til toppen

Bøker i serien