Hovedbok

Hjertevarm og vakkert!

Kafeen på Roscarbury Hall av Ann O'Loughlin

Kafeen på Roscarbury Hall er en romantisk og varm historie som trekker oss inn i en gammeldags, vakker og pittoresk verden, men der fortidens skandaler ligger på lur under overflaten.

 

«En rørende fortelling om tap, kjærlighet og forsoning.»

Bella Magazine

Kafeen på Roscarbury Hall av Ann O'Loughlin

Forteller deg hva du kan gjøre i hagen måned for måned

Min hagekalender

Kalenderen hjelper deg å huske når du skal så frø, beskjære rosebuskene, gjødsle, kalke, dele staudene, plante løk, plukke epler, ta inn potteplantene, se over redskapene og pode frukttrær.

 

Du lærer hvordan du kan bekjempe ugress og hvordan du kan planlegge kommende vekstsesong. Og kanskje det aller viktigste, at du må huske å nyte hagen.

Inspirasjon

Tid for hage!

Bøker om dyrking på små plasser og i pallekarm, samt praktisk hagekalender!
 

  • Når skal jeg så?
  • Når skal roser klippes?
  • Hvor plantet jeg tulipanløkene?
  • Klipping av fruktrær

PER. Glimt av min

En åpenhjertig samtale mellom far og sønn

Boken er skrevet av sønnen Aksel og er en virkeliggjøring av Per Fugellis oppfordring: "Ikke vær et ett-tall på jorda. Bry deg om flokken din!"

Morsomt og lærerikt om språk!

Alle nonner drar

Språkekspert Georg Kjøll tar oss med på en underholdende reise i språkhistorien og kulturhistorien for å forklare hvor uttrykk som bite i gresset kommer fra, og hvordan de forandrer seg over tid.

En underholdende reise i språkhistorien og kulturhistorien. Eksempler fra boka:

  • Få noe banket inn med teskje
  • Ha begge bein i nesa
  • Holde tunga i rett munn
  • Hvile på årene
  • Ikke la seg pille i nesen

Mer Skappelstrikk

Oppskriftene i denne boken er litt mer varierte i vanskelighetsgraden enn i den forrige, men det betyr ikke at det er vanskelig. Det lille symbolet med garnnøster øverst i høyre hjørne er ment å gi dere en pekepinn på vanskelighetsgraden - ett nøste er superlett, to nøster er lett, og tre nøster er lett men krever litt konsentrasjon.

Lykke til!
Dorthe

 

Fascinerende om dyrs føfelsesliv

Dyrenes indre liv

Forfatteren av Trærnes hemmelig liv tar oss på nytt med inn i naturen, og denne gangen er det dyrelivet som står i sentrum.

Lett tilgjengeliggjorte fakta krydres raust med anekdoter fra dyrelivet i skogen og på hans egen gård. Rent biologisk er jo også vi dyr; Peter Wohlleben tar utgangspunkt i hvordan vi og hjernen vår fungerer, og sammenligner så dette med resultater fra anerkjente forsøk og forskning på ulike dyrearter.

Ny medrivende roman fra Britt Karin Larsen

Av lys er du kommet

Dette er en sterk roman om hvordan savn kan åpne for andre muligheter, andre eventyr.

Vi møter en jente som bor hos fosterforeldre. Hun vet ikke hvorfor moren ikke ville ha henne. I voksen alder begynner hun å lete for å få svar på spørsmålene, både for å forstå sitt eget utenforskap og for å gi sin datter en begynnelse. Kanskje man ikke bør finne frem til alt? Blir man fattigere uten lengselen?