Medlemsblad

NR. 19/2021

Her finner du en oversikt over hovedbøkene og alle de gode tilbudene i denne periodens medlemsblad.

 

Karin Fossum

Hovedbok: «Drepende drage Angrende hund»

Karin Fossum leverer nok en gang et stykke vellykket psykologisk drama, som gir henne en sikker plass i krimlitteraturens elitedivisjon.

Aksel er journalist i lokalavisa og er ifølge sjefen "god på tragedier". Søsteren Ellinor har mistet jobben og søker virkelighetsflukt. Helt siden barndommen har skjebnen knyttet bror og søster tett sammen. På en av de store gårdene skjer et gassutslipp som tar livet av flere innleide arbeidere mens de sover. Det ser ut som en ulykke. I en enebolig nær ved ligger en 80 år gammel kvinne en dag med knust skalle ved foten av trappa. Noen har rotet rundt i boligen for å få det til å se ut som et ransoverfall.


Til slutt må den nye etterforskeren Eddie Feber på banen for å få den mørke sannheten frem i lyset.

«Karin Fossum skriver strålende – igjen.»
Nettavisen, Terningkast 5

Årets viktigste bok

Min skyld

Dønn ærlig

Kulturminister Abid Raja er blitt kalt breial, brautende, poserende og dominerende. Hans liv har handlet mye om det motsatte:

Om å skjule smertene og handikappet han ble født med, å skjule seg for volden og mobbingen – og å skjule kjærligheten til den han elsker. Dette er den brutalt ærlige historien om Abid Rajas turbulente klassereise, hans mangeårige kamp for kjærligheten og den smertefulle frigjøringen fra skam, skyld og utenforskap.

"Viktig, vellykket og svært god."
Terningkast 6, Jan Øyvind Helgesen, Nettavisen

Terningkast 5, VG