Medlemsblad

NR. 10/2021

Her finner du en oversikt over hovedbøkene og alle de gode tilbudene i denne periodens medlemsblad.

 

«På listen over De 20 beste bøkene du må lese i sommer.»

People Magazine

Kristin Harmel

Hovedbok: «Boken med glemte navn»

Kristin Harmel er en mester i å formidle hjerteskjærende sanne, men glemte fortellinger fra andre verdenskrig, blandet med spenning og romantikk – på en måte som gjør at vi lesere fylles av håp og varme.

Paris, våren 1942: Den unge studenten Eva må flykte fra Paris sammen med sin mor fordi faren blir arrestert. Flukten fører dem til en landsby i den såkalte frisonen, hvor Eva blir tatt opp i en motstandsgruppe som smugler jødiske barn over grensen til Sveits. Mange av barna er foreldreløse, og for at deres opprinnelige navn aldri skal bli glemt, fører Eva dem inn med en hemmelig kode i en gammel bok med religiøse tekster.


Mange år senere arbeider Eva som bibliotekar i Florida. I et magasin oppdager hun plutselig et bilde av en bok hun ikke har sett på 65 år – Boken med glemte navn. Boken inneholder noen hemmelige koder, men forskere vet ikke hvor den kommer fra eller hva kodene betyr. Bare Eva har svaret på gåten, men har hun krefter nok til å oppsøke gamle minner, tapt kjærlighet og krigens grusomheter?

««En fascinerende, hjerteskjærende pageturner»

Kristina McMorris, forfatter