101 digitale grep (Heftet)

en didaktikk for profesjonsfaglig digital kompetanse

Serie: 101-serien 

Forfatter:

, , og

Forfatter: , , og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 381
Forlag: Landslaget for norskundervisning
Språk: Bokmål
Serie: 101-serien
ISBN/EAN: 9788245025354
Kategori: Pedagogikk
Omtale 101 digitale grep
Hva vil det si at en lærer har profesjonsfaglig digital kompetanse? Hva skiller digitale ferdigheter fra andre grunnleggende ferdigheter? Hvilken rolle kan digitale ressurser spille for elevenes refleksjon og dybdelæring?
Dette er noen av spørsmålene som diskuteres i bokas første del. Her kan du også lese om hvordan digitale læringsressurser kan berike didaktikken og øke læringsutbyttet, skrive- og leseopplæring i det digitale klasserommet og omvendt undervisning. Videre tematiseres utfordringer knyttet til digitalisering av skolen, og hvordan kildekritikk blir viktigere jo flere digitale tekster elevene møter.
Mens første del av boka består av vitenskapelige, fagfellevurderte artikler, inneholder den andre delen 101 digitale grep. Her bindes teori og praksis sammen på bakgrunn av empiriske erfaringer og klasseromsstudier. De praktiske oppleggene gir et rikt og variert repertoar som læreren kan benytte i undervisningen. Her fins en rekke grep som er fagovergripende, men også mange grep som retter seg mot enkeltfag som norsk, matematikk, naturfag, musikk og samfunnsfag. I bokas appendiks finner du en oversikt over mer enn sytti digitale læringsressurser.
101 digitale grep bidrar med ny forskning på feltet digital didaktikk. Bokas målgrupper er forskere, lærerutdannere, lærere og studenter. Boka er en skattkiste for alle som skal jobbe med digital didaktikk i hele det 13-årige skoleløpet.
Andre bøker i 101-serien:
101 måter å lese leseleksa på (2012) 101 skrivegrep (2014) 101 måter å fremme muntlige ferdigheter på (2016) 101 litteraturdidaktiske grep (2018)

Til toppen

Andre utgaver

101 digitale grep
Bokmål Heftet 2020

Flere bøker av Tor Arne Wølner, Kåre Kverndokken, Mette Moe og Henriette Hogga Siljan:

Bøker i serien