150 strikkemønstre (Fleksibind)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Fleksibind
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 159
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: 150 Scandinavian knitting designs
ISBN/EAN: 9788202452469
Kategori: Håndarbeid
Omtale 150 strikkemønstre

150 strikkemønstre

150 inspirerende mønstre fra tradisjonelle strikkedesign i Skandinavia gjennom tidene.

Du finner mønstre med hjerter, stjerner, blomster, reinsdyr og geometriske mønstre i alle varianter og mye mer! Hvert design er illustrert med diagrammer og fargekombinasjoner, fotografert med en strikkeprøve i 100% gjengivelse. Boken inneholder flere prosjekter.

 

 

Til toppen

Utdrag

Fra forordet:

"Jeg ble kjent med og interessert i skandinaviske tekstiler allerede under oppveksten. Min oldemor var norsk, og selv om ingen i familien min strikket, brukte vi gensere med skandinaviske mønstre, og alle drev med håndarbeid.
Jeg kommer fra Seattle, og der er det en stor gruppe skandinaviske innvandrere som har hatt en betydelig påvirkning i byen. I klassene mine på skolen vrimlet det av elever kledd i skandinaviske strikkeplagg, deriblant mange varianter av den norske lusekofta, fargerike grønlandsgensre, Fanagensere med stjerner og Islandsgenseren Iopapeysa i ufarget garn. Jeg tilbrakt utallige timer i butikkene i Seattle som selger hypermoderne skandinavisk design og også i museet der vi kan studere vår nordiske arv: Nordic Heritage Museum. Der finnes det både tradisjonell og ny design. Da jeg strikket prøvelappene til denne boken, gjenkjente jeg mange mønster fra barndommen."

Selv om temaet "skandinavisk" er altfor stort til å få plass i en bok som denne, har jeg forsøkt å gi deg et tverrsnitt av mønsterdesignene - noen svært gamle, og andre moderne. Skandinavisk design er hele tiden under utvikling. Det er mitt håp at du skal kunne bruke denne boken som et springbrett til utvikling av din egne skandinaviske design."
Vennlig hilsen
Mary Jane Mucklestone

Til toppen

Om forfatter Mary Jane Mucklestone

Mary Jane Mucklestone

Forfatteren er kjent for sine fargerike strikkedesign. Hun er spesielt interessert i de tradisjonsrike strikkemønstrene vi har i Skandinavia.

Til toppen