22.07.11 (Innbundet)

Fra hat til kjærlighet. Hendelsene som forandret Norge

Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 320
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202370404
Kategori: Politikk og samfunn
Omtale 22.07.11

Fra hat til kjærlighet

Fredag 22. juli ble regjeringskvartalet i Oslo og Utøya i Tyrifjorden angrepet. 77 personer ble revet bort, enda flere skadd. Tilbake står familie og venner som har mistet sine aller kjæreste - og et helt folk i sjokk og sorg.

Så kom dagene som forandret Norge. Fra vi fikk nyheten om terroranslaget til vi mandag 25. juli sto samlet med blomster i hendene over hele Norge. Heretter het det vi. Denne minneboka har gitt de umiddelbare inntrykkene fra disse dagene et varig uttrykk.

Boka 22.07.11. - Fra hat til kjærlighet viser nye og unike bilder fra aviser, byråer og privatpersoner, og alle bildene er tatt mellom 22. og 25. juli. Sammen med offisielle taler, nyhetskilder og mange av ordene som ble utvekslet på sosiale medier, forteller de historien som nå preger oss som nasjon. Denne minneboken viser det vi aldri må glemme, og om hvordan det hatefulle ble stående alene mens Norge samlet seg i sorg og samhold. Ugjerningene 22. juli vil prege oss lenge, og minneboka er laget om den nære fortiden for fremtidens skyld.

Det er et stort og betydelig dugnadsarbeid som ligger til grunn for boken 22.07.11 - Fra hat til kjærlighet, der overskuddet av inntektene går til 22. juli-fondet.Når en mann kan forårsake så mye ondt - tenk hvor mye kjærlighet vi kan skape sammen
.
- Helle Gannestad

Vi er alle rystet over ondskapen som traff oss så brutalt og så brått. Dette er en kveld  om krever mye av oss alle. Dagene som følger kommer til å kreve enda mer. Det er vi beredt til å møte.
- Jens Stoltenberg, 22.07.11. Kl. 22.38

Lørdag 23.juli:

I dag kom tårene
#osloexpl #Utøya #Hvilifred

Våknet opp til en virkelighet mye verre enn ryktenen da jeg la meg. Føler meg naiv som håpet på det motsatte #Utøya
@solhell, kl.07.43

For meg er Utøya mitt ungdoms paradis som i går ble forvandlet til et helvete.
- Jens Stoltenberg
Pressekonferanse i stasministerboligen, Oslo, kl. 08.00


Mandag 25.juli:

I kveld er gatene fylt av kjærlighet - Kronprins Haakon
(Tale på rådhusplassen 25. juli, rosemarsjen.)

Fantastisk flott markering i Oslo, sterkt å slå tilbake hat og drap m samhold og blomster! Takk til alle som kom!
- SVKristin (Kristin Halvorsen)

Til toppen