8 kunstnere fra Nord-Trøndelag (Innbundet)

Forfatter:

John Søraune (Illustratør) Eva Grøttum (Illustratør) Per Formo (Illustratør) Grethe Unstad (Illustratør) Magne Rygh (Illustratør) Randi Annie Strand (Illustratør) Anders Sletvold Moe (Illustratør) Tonje Høydahl Sørli (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 231
Illustratør: Søraune, John , Grøttum, Eva , Formo, Per , Unstad, Grethe , Rygh, Magne , Strand, Randi Annie , Moe, Anders Sletvold og Sørli, Tonje Høydahl
Forlag: Kolofon
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788230018606
Kategori: Kunst og kultur
Omtale 8 kunstnere fra Nord-Trøndelag
Denne boken presenterer 8 kunstnere og deres billedverden. I hvert sitt kapittel forteller kunstnerne om seg selv; om bakgrunn, studier og arbeid.
Leseren presenteres for ulike kunstlandskap, og kunstnernes egne ord bidrar til å utvide forståelsen av hva de jobber med, hva som opptar dem, og hva som driver dem i arbeidet med kunst.

De 8 kunstnerne har til felles at de har markert seg som dyktige kunstnere nasjonalt. De har videre et forhold til tidligere Nord - Trøndelag fylke, enten ved at de er født og oppvokst der, eller har bodd i fylket i viktige perioder av barndommen, samtidig som ingen av dem bor og arbeider der som voksne.

At kunstnere flytter fra regionene og til storbyene, er ikke spesielt for Nord-Trøndelag, men en generell tendens for flere regioner. Boken er skrevet på bakgrunn av to ønsker. Det første er å synliggjøre kunstnere og arbeidene deres i samtid, slik at de får en rolle i nåtid, og at ingen i ettertid kan beklage seg over at de ble oversett. Det andre er et ønske om at boken kan bidra til å utvide og aktivisere kunstfeltet utenfor storbyene, til glede for publikum, kunstnere og kulturarbeidere som ønsker å bo og arbeide der.

Til toppen