Å stirre på solen (Heftet)

om å overvinne frykten for døden

Forfatter:

Monica Carlsen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 269
Forlag: Arneberg Forlag
Språk: Bokmål
Originaltittel: Staring at the sun
Oversatt av: Carlsen, Monica
ISBN/EAN: 9788282200936
Kategori: Selvutvikling
Omtale Å stirre på solen

Denne boken handler om ett av menneskehetens universelle temaer: vår dødelighet og den eksistensielle smerte som de fleste av oss opplever ved å betrakte døden - som om den er alt og intet.

Ja, det er svært ubehagelig å stirre på solen. Det tåler man ikke lenge av gangen. Det gjør vondt når øynene svir og begynner å renne - og blikket må vendes bort. Yalom forteller oss at en "oppvåkning" kan føre til erkjennelse og aksept av frykten for døden. Slike oppvåkninger, skriver Yalom, kan oppstå i drømmer eller gjennom plutselig innsikt -- ofte foranlediget av tap, traumer egen sykdom eller alderdom.

Å kunne stirre på døden, møte din egen dødelighet, kan være avgjørende for hvordan du velger å leve livet videre: Hvordan du kommuniserer med dem du er glad i - og med deg selv. Og hvordan du kan bøte på den allmenngyldige opplevelsen av å ikke ha fullført det som skal til for å gjøre livet rikere og mer komplett.

Gjennom samtaler med pasienter og egen livserfaring byr Yalom på nærhet, varme og mot. Han gir oss både varsom og direkte veiledning til beskuelse av døden -- og menneskets dødelighet.

«Sterk, viktig og utfordrende bok om hvordan man mentalt kan takle dødsangsten.» Jon Michelet

"Irvin Yalom skriver som en engel om djevler som kan overvelde oss." Rollo May

Til toppen

Flere bøker av Irvin D. Yalom: