Afsaneh - vår mors historie (Innbundet)

fra Iran til Norge med kjærlighet

Forfatter:

, , , og

Forfatter: , , , og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2023
Antall sider: 190
Forlag: Kagge
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788248932857
Kategori: Biografier og memoarer
Omtale Afsaneh - vår mors historie
Afsaneh Adampour ble født i rikdom og båret på gullstol, i en landsby i Iran oppkalt etter faren, like ved grensen til Afghanistan. Lite visste hun, at hun skulle ende opp med mann og seks barn i en 75 kvadratmeter stor kommunal leilighet på Grünerløkka i Oslo.

Dette er historien om Afsanehs reise med en ektemann på flukt, fra marmorpalasset hjemme, til livet slik det ble med seks barn i en kommunal leilighet på Grünerløkka i Oslo. Dette er en hyllest og kjærlighetserklæring, sett gjennom øynene til døtrene Lina, Mina, Diana og Sophia Adampour, til en viljesterk og modig mor. Hun som med falkeblikk våker over alt og alle i gatene rundt Birkelunden, og som åpner dørene til alle som har lyst å komme på besøk.

«Livet er slik det er», sier Afsaneh når hun går ved siden av trikken for å spare billettpenger, men lar barna sitte om bord og hvile bena. «Leiligheten er kanskje litt trang», sier hun når dronning Sonja og kronprinsesse Mette-Marit kommer for å drikke te. «Men hjertet mitt er stort», smiler hun.

Til toppen

Andre utgaver

Flere bøker av Lina Adampour, Mina Adampour, Diana Adampour, Sophia Adampour og Geir Svardal: