Akterutseilt! (Heftet)

diktsamling

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 223
Forlag: Giutbok.no
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788230352229
Kategori: Noveller, lyrikk og drama
Omtale Akterutseilt!
Boken du nå holder i hånden, er en samling av de mange dikt og visetekster jeg har skrevet opp gjennom årene. Noen har kommet til i samarbeid med min nå avdøde venn Jack Johnsen. Det vil si at han kom med noen melodier som jeg så skrev tekst til. En av tekstene ble også spilt inn på plate av «Jack'n og de duggfriske». To av tekstene, «Barberhøvlens trøstevise» og «Djevelvise» er tonesatt av min tidligere kollega Ove Reidar Venås.

Jeg har aldri sett på meg selv som en dikter av noe som helst kaliber, men har på min måte hatt stor glede av å sette rimord ned på papiret. Noen er skrevet med et glimt i øyet, andre med et litt større alvor. Mitt håp er at noen av mine tekster kan være til en smule glede også for noen andre. I tillegg til mine egne tekster har jeg tatt med noen tekster jeg for en del år siden fikk orginalene av min avdøde morfar Gunerius Østvold. Tekstene er skrevet av hans yngre bror Kristen, som emigrerte til Amerika i 1927. Med i alle fall for meg, en ukjent skjebne.

Jeg vil sende en stor takk til mine tre barn og sju barnebarn, for de årene vi har hatt i sammen. Alle ti har vært en stor berikelse i livet mitt. Samtidig vil jeg sendes en takk til min fastlege Ove Grønlie, ikke bare for at han har gitt meg og min familie god behandling opp gjennom årene, men også fordi han nok var den første som begynte å ymte frampå om at jeg burde forsøke å gi ut noen av diktene mine. Jeg vil også takke Nina Lønningdal for alle gode råd og innspill under prosessen med å gi ut denne boken.

Til toppen