Aldri tie, aldri glemme (Heftet)

en bok fra AUF, ti år etter terroren

Forfatter:

, og

Forfatter: , og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 232
Forlag: Res publica
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788282262453
Kategori: Politikk og samfunn
Omtale Aldri tie, aldri glemme
Ti år har gått siden terrorangrepet mot Regjeringskvartalet og AUFs sommerleir på Utøya. I denne boka skriver pårørende, overlevende, politikere, forskere og kommentatorer om tida etter den mørke sommerdagen.

De forteller om den bunnløse sorgen og den lange kampen for å bygge opp igjen AUF og leirstedet i Tyrifjorden. De viser fram terrorens konsekvenser og de dype historiske røttene bak terroristens ideologi. De kommer med en sterk appell om at vi nå må kvitte oss med den kollektive berøringsangsten.

Alt for lenge har den hindret oss i å snakke åpent og ærlig om det som skjedde den 22. juli 2011. Terroren var politisk motivert. Et målrettet angrep mot Arbeiderpartiet og AUF. Da kan ikke svaret kun være medfølelse og lovnader om åpenhet. Istedenfor må hatet og rasismen møtes med politiske svar.

Denne boka bidrar med nettopp slike svar. Løftet den gir uttrykk for, er sterkt og tydelig: Vi skal aldri tie, slik vi lovte aldri å glemme

«Alle nordmenn, uansett politisk preferanse, vil ha nytte av å tilbringe noen timer sammen med dem som ble rammet av terrorangrepet 22. juli 2011. [...] «Aldri tie, aldri glemme» fungerer som en første vaksinedose mot holdningene til Breivik og idolene hans. Selve fullvaksineringen må du stå for selv.» - Knut Hoem, NRK

«Kan bøker endre verden? Denne boka gjør i hvert fall et forsøk.» - Jan-Erik Østlie, Frifagbevegelse

Til toppen

Andre utgaver

Aldri tie, aldri glemme
Bokmål Ebok 2021