Aleksandra (Innbundet)

Forfatter:

Hedda Vormeland (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 272
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Aleksandra
Oversatt av: Vormeland, Hedda
ISBN/EAN: 9788202769468
Kategori: Romaner
Omtale Aleksandra

En hjerteskjærende familiesaga som spenner over et helt århundre i Ukraina.

Forfatterens bestemor, Aleksandra, ble født i Donbass i 1924, og som 18-åring ble hun deportert fra Ukraina av nazistene og satt til å jobbe i den tyske krigsindustrien. Mange år senere, i skyggen av den russisk-støttede okkupasjonen av Øst-Ukraina, tar Aleksandras barnebarn seg over grensen for å oppsøke bestemorens fødested. Der «møter» hun – på fantasiens vinger – sin oldefar Nikolaj, som i 75 år har ventet på sin datters gjenkomst. Sammen legger de ut på en reise i tid og rom, på jakt etter slektninger som revolusjon, verdenskrig, hungersnød og til slutt den russiske okkupasjonen har spredd for alle vinder.

Aleksandra kom på nederlandsk i 2021, fikk strålende anmeldelser og gikk til toppen av bestselgerlistene. Romanen blir sammenliknet med Det åttende livet av Nino Haratischwili, som har slått veldig godt an blant norske lesere. Forfatteren Lisa Weeda er utropt til årets litterære talent av avisa Volkskrant. Aleksandra er nå under oversettelse til en lang rekke språk.

«En blendende debutroman om en ung kvinne som søker etter sin ukrainske families historie under Stalins terror i 1930-årene og i dagens krigsherjede Ukraina.» – NRC Handelsblad

Til toppen

Andre utgaver

Aleksandra
Bokmål Ebok 2022
Aleksandra
Bokmål Heftet 2023