Alice Harts fortapte blomster (Innbundet)

Forfatter:

Edith Rewa Barrett (Illustratør) Torodd Lien (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 491
Illustratør: Barrett, Edith Rewa
Forlag: Armada
Språk: Bokmål
Originaltittel: The lost flowers of Alice Hart
Oversatt av: Lien, Torodd
ISBN/EAN: 9788293687092
Kategori: Romaner
Omtale Alice Harts fortapte blomster
Dette er den dramatiske og medrivende historien om ni år gamle Alice Hart som vokser opp på en avsondret gård ved Australias kyst. Alice mister foreldrene sine under grusomme omstendigheter der hun selv nesten setter livet til. Dette fører til at hun slutter å snakke, blir skilt fra lillebroren og sendt for å bo hos farmoren, June. June driver en blomstergård hvor det jobber en rekke kvinner med ulike og vanskelige historier bak seg. Det er disse, sammen med June, som skal lære Alice blomsterspråket som gjør det mulig å si noe om det det er umulig å snakke om. Men Alice skjønner etterhvert at det er ting i fortiden som hun ikke får vite noe om, og at hun blir nødt til å finne ut av hemmelighetene om henne selv.

Denne nydelige og berørende fortellingen er solgt til ikke mindre enn 29 land. Det er en usedvanlig og vakker bok, hvert kapittel er illustrert med en australsk blomst og de egenskapene blomsten symboliserer. Holly Ringland vant den store australske bokprisen for 2019 med sin debutroman.

Ringland vokste opp halvvill og barbeint i morens tropiske hage nord i Australia. Da hun var ni år gammel reiste familien rundt til nasjonalparkene og levde i bobil i to år. Det gav støtet til forfatterens interesse for ulike kulturer og historiefortellinger.

Til toppen

Andre utgaver

Alice Harts fortapte blomster
Bokmål Nedlastbar lydbok 2020
Alice Harts fortapte blomster
Bokmål Ebok 2019
Alice Harts fortapte blomster
Bokmål Heftet 2020