Alle hater tryvann (Innbundet)

en ordbok for det som har manglet ord

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 112
Forlag: Vigmostad Bjørke
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788241919961
Kategori: Humor
Omtale Alle hater tryvann
En humoristisk bok som setter ord på ting som til nå ikke har hatt navn.

Dette er en bok som gir deg ord for mye vi frem til nå ikke har hatt ord for. For eksempel vil du lære at «Rissa» ikke bare er et lite sted i Trøndelag, men også ordet for det lille pustet som skal til for å dugge ned et brilleglass før pussing.

Og heretter vil du også kunne utvide ordforrådet ditt ved å ta i bruk «Grunkestølen» (i Oppland) som en betegnelse på de som er så uheldige å ankomme en fest og finner ut at de er altfor stivt pyntet.

For å gi ord til ting, handlinger, følelser og alt det andre som frem til nå ikke har hatt eget ord, har Sigmund Falch for enkelhets skyld tatt i bruk norske stedsnavn. Disse til dels pussige egennavnene gjør i dag ikke særlig nytte for seg annet enn å hjelpe Posten med å skille steder fra hverandre, så gjenbruk av dem er absolutt på sin plass.

Sigmund Falch (f. 1965) er prosjektleder i NRK og har bak- grunn som manusforfatter og regissør innen TV og radio. Han var i mange år tekstforfatter i reklamebyrå. Humor har alltid vært formen, og dette har resultert i flere TV- og radioserier, tegneserier, bøker og hundrevis av sketsjer til «Hallo i uken». Falch er fra Hamar og bor på Kolbotn.

Til toppen

Flere bøker av Sigmund Falch: