Alle mot én (Heftet)

en historie om mobbing, mot og styrke

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 216
Forlag: Casa dei Libri Familieforlag
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788269284911
Kategori: Familie og helse
Omtale Alle mot én
Hvordan begynne å nøste i en mobbesak? Denne boken gir deg svar.

Boken om den andre rettsaken i Norge, der en skole blir dømt for ikke å ha satt i gang riktige tiltak for å stanse mobbing. I Norge er det mellom 40000-60000 barn som mobbes daglig eller ukentlig, hvert eneste år. Uansett tiltak og lovendring går ikke mobbetallene ned.

Forfatteren mener at grunnen til det er at man ikke lytter til de som har skoen på, slik at de riktige tiltak settes i verk. Det brukes mye penger på mobbing, men pengene brukes feil, hevder hun. Ann Kristin Liland opplevde det alle foreldre frykter da Robert Liland gikk fra å være en populær gutt på barneskolen, til å bli utsatt for massiv mobbing på ungdomsskolen. Robert Liland gikk til erstatningssøksmål mot Søgne kommune for de senskadene mobbingen påførte ham. I februar 2013 ble kommunen dømt, og Robert fikk erstatning. Dette er en sterk historie om familiens kamp mot mobbingen og systemet.

Del 1 av boken handler om mors opplevelse av historien frem til erstatningssøksmålet.

Del 2 av boken handler om hva du kan gjøre om du opplever at ditt barn utsettes for mobbing. Hvilke rettigheter har du? Hva sier lovverket? Hva kan du forvente og kreve av skolens ansatte og kommunens ledelse?

Boken er også nyttig for alle som arbeider med barn og unge. Denne boken har vært og er til nytte for mange foreldre som har barn som utsettes
for mobbing, og er et sterkt vitnesbyrd om hvordan det er å leve med mobbing. Den er en tankevekker for alle som ikke er direkte involvert, men som hver dag har mulighet til å hjelpe barn og unge i krise. Skolen skal være en trygg arena for absolutt alle barn, mener Ann Kristin Liland. Det
er den ikke i dag.

Til toppen

Flere bøker av Ann Kristin Liland: