Alle nonner drar (Innbundet)

språk på ville veier

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 288
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202526665
Kategori: Scenekunst
Omtale Alle nonner drar

Morsomt og lærerikt om språk

Hvor kommer våre kjente og kjære uttrykk opprinnelig fra? Og hvordan forandrer de seg over tid? Med like store porsjoner humor og saklighet viser forfatteren oss hva som skjer når faste språkuttrykk blir brukt på uvanlige, overraskende og artige måter.

Språkekspert Georg Kjøll tar oss med på en underholdende reise i språkhistorien og kulturhistorien for å forklare hvor uttrykk som bite i gresset kommer fra, og hvordan de forandrer seg over tid. Samtidig spekulerer han vilt rundt den kontrafaktiske språkhistorien. For hvordan ville verden sett ut dersom det å skyte spurv med kaniner var en vanlig aktivitet, eller om det var mulig å dolke seg selv i ryggen?

Det er menneskelig å feile. Spesielt menneskelig er det å feile med språk. Vi uttaler mange tusen ord hver dag, så det er ikke rart om vi innimellom bommer med uttale og betydning. Plutselig har man påstått at alle nonner drar, eller man setter spissen på prikken, og da blir man fort nødt til å krype til det sure eplet, før man blir anklaget for å ha driti på dragen, og får så støvet passer.

Til toppen

Andre utgaver

Alle nonner drar
Bokmål Ebok 2018