Alltid samme snø, alltid samme grense (Innbundet)

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2024
Antall sider: 188
Forlag: Oktober
Språk: Flerspråklig , Bokmål / Svensk
Originaltittel: Alltid samme snø, alltid samme grense
ISBN/EAN: 9788249526253
Kategori: Romaner
Omtale Alltid samme snø, alltid samme grense
Alltid samme snø, alltid samme grense er en bok som samler tekster av ti unge forfattere fra Norge og Sverige. Tekstene beveger seg mellom ulike steder, temperamenter og former: et skuespill, en sonettekrans, noveller, dikt, tegninger. Her er tapte mødre og fedre, reiser tilbake til et hjem, mennesker som blir tatt hånd om mot slutten av livet, ofre og pionerer, omsorg og vold. Antologien er kommet i stand som en forlengelse av et seminar for unge forfattere initiert av Svensk-norska samarbetsfonden på Voksenåsen i november 2022, hvor fem svenske og fem norske forfattere møttes under veiledning av Burcu Sahin og Priya Bains, som er redaktører for antologien og som også har skrevet bokens forord.
Fra Sverige bidrar: Judith Kiros, Kayo Mpoyi, Hanna Rajs, Donia Saleh og Elliot Baron. Fra Norge: Jonathan August Lengali, Sarah Smith Ogunbona, Svanhild Amdal Telnes, Bruno Jovanović og Julie Stokkendal. Utgivelsen Alltid samme snø, alltid samme grense er et samarbeid mellom Forlaget Oktober og Svensk-norska samarbetsfonden.
Priya Bains (f. 1995) er poet og skribent. Hun debuterte med diktsamlingen Med restene av mine hender (2021), som hun mottok Festspilldikterens stipend under De litterære festspill og Olav H. Hauge-stipendet 2022 for.
Burcu Sahin (f. 1993) debuterte med diktsamlingen Broderier i 2018, som hun mottok Katapultprisen for. Hun har tidligere undervist ved Nordens Folkhögskola Biskops-Arnö og Skrivarakademin i Stockholm. I 2022 kom hennes andre bok, Blodbok.

Til toppen