Alt dette tilhører meg (Innbundet)

roman

Forfatter:

Éva Dobos (Oversetter) Harald Strand (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 296
Forlag: Solum Bokvennen
Språk: Bokmål
Oversatt av: Dobos, Éva og Strand, Harald
ISBN/EAN: 9788274886568
Kategori: Romaner
Omtale Alt dette tilhører meg
På de vidstrakte mongolske steppene, der det om vintrene kan bli så kaldt at det føles som om øyelokkene må rives løs for hvert blunk, utspilles en fengslende og samtidig varm familiesaga mot et bakteppe av brutale livsvilkår og en sterk vilje til å overleve.

I Baatsagaan-somonens røykfylte nomadetelt flyter kumis.sen fritt, mennene kjederøyker og drikker etter lange dager ute med buskapen, mens kvinnene står ved de store grytene med kokende khuurag og forbereder maten.

Alt dette tilhører meg samler fortellingene til fem av disse kvin.nene spent over tre generasjoner, der ulike perspektiver bringer oss i nærkontakt med relasjonelle forhold, der rivaliser.ing og vennskap mellom søstre og det ofte kompliserte forholdet mellom mødre og døtre, både fascinerer, berører og skaper gjen.kjennelse.

Gjennom et vakkert metaforisk språk og et mangfold av mongolske ord og uttrykk males et kontrastrikt bilde av spennet mellom det rurale livet på steppen og det urbane bylivet i Ulaanbaatar, mellom arv og miljø, tilhørighet og løsrivelse.

Petra Hulova fanger på mesterlig vis lengselen etter å bygge noe bedre for seg selv og sine nærmeste, de skjebnesvangre valg.ene kvinner tar for å få dette til og misforståelsene som lett kan oppstå i en utfordrende generasjonskløft.

Til toppen