Alt du lurer på om planter (Innbundet)

101 spørsmål og svar

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 240
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202753733
Omtale Alt du lurer på om planter

Grønne planter og mye glede

Boka er bygget opp i et format med spørsmål og svar. Spørsmålene er gruppert i temaene Det grunnleggende, Vekstsesongen, Ompotting, Det mørke vinterhalvåret, Skadedyr og Plantedoktor. Vi får svar på spørsmål vi deler med mange andre, og som gutta i Plant Papis har konkrete svar, råd og løsninger på.

Her får du altså alt du trenger å vite om:
- planter
- jord
- vanning
- skadedyr
- lysforhold

I boka får du også et smart lysskjema som kan kartlegge lysforholdene der du bor. 

"Det viktigste du kan gjøre for plantene dine er å vanne dem under den tredje fullmåne mens du spiller av Enya.
Dette er selvfølgelig bare tull." – Plant Papis

 

Slik lykkes du med plantene 
Hvorfor vokser ikke dine grønne, håpefulle seg like svære og frodige som på Instagram? Hva gjør du når ferievanneren har vært for ivrig, bladene drysser eller du har fått spinnmidd på favorittplanten din?

Hver dag sprer Andreas Qvale Hovland og Rodrigo Qvale, gutta bak instagramkontoen @plant_papis, rause doser med planteglede, tips, ideer og inspirasjon til sine over 62 000 følgere. I Alt du lurer på om planter har de samlet følgernes mange små og store spørsmål mellom to permer, med gode, konkrete og ofte overraskende svar. 

Spørsmål:
Jeg har hørt at jeg helst ikke skal potte om planter på vinteren. Er det sant?
Svar:
Ja og nei. Det er mange sannheter når det kommer til plantestell om vinteren. Og hva som er sant vil variere ut ifra forholdene i hjemmet ditt. Dette er fordi hvert hjem er forskjellig med tanke på temperatur, luftfuktighet og lys.

Spørsmål:
Hvor mye og hvor ofte skal jeg vanne plantene mine?
Svar: 
Ikke for lite, og definitivt ikke for mye. Men fra spøk til alvor, vann er viktig for plantene! Visste du at i tillegg til å holde planter i live, har vann den viktige oppgaven å transportere næring fra jorden til planten? Basert på spørsmålene vi får, virker det som at overvanning er feilen de fleste gjør. Grunnen til at det ikke finnes en regel du kan følge blindt, er at det er flere faktorer som spiller inn. Det kan du lese mer om i boka!

Dette er en fargerik, festlig og supernyttig plantebok som også kan fungere som et oppslagsverk for alle som har eller ønsker seg et hjem med grønne, vakre vekster.

 

Til toppen