Amundsens siste reise (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 351
Forlag: Press
Språk: Bokmål
Originaltittel: Amundsens siste reise
ISBN/EAN: 9788232800247
Kategori: Historie
Omtale Amundsens siste reise
Hva skjedde med Roald Amundsen?

Den 25. mai 1928 havarerte Umberto Nobiles luftskip «Italia» på vei tilbake fra Nordpolen til Svalbard. Det ble begynnelsen på en av de største og mest sensasjonelle redningsak.sjonene i polarhistorien. Snart sendte alle statsmakter som ville hevde seg i nordområdene ut ekspedisjoner for å finne de overlevende på isen. En hel verden fulgte dramaet. Bare én mann manglet: den gamle polarhelten Roald Amundsen.

Utestengt av diplomatiske intriger, gikk han igjen sine egne veier. Om ettermiddagen den 18. juni steg han ombord i det franske sjøflyet Latham i Tromsø. Tre timer senere, underveis mot Bjørnøya, kom siste livstegn fra Roald Amundsen.

Basert på et unikt kildemateriale tegner Monica Kristensen et dyptgripende psykologisk portrett av den aldrende Amundsen - ikon ute, ruinert helt med falmet status hjemme. Med polarforskerens etterrettelighet og thrillerforfatterens sans for plot og dramaturgi følger hun sporene inn i isødet for å finne svar på gåten: Hva skjedde med Latham? Hvordan endte Amundsens siste reise?

Til toppen

Andre utgaver

Amundsens siste reise
Bokmål Ebok 2017
Amundsens siste reise
Bokmål Heftet 2018