Anklage (Innbundet)

Forfatter:

Jarne Byhre (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 176
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Accusation
Oversatt av: Byhre, Jarne
ISBN/EAN: 9788202526467
Kategori: Romaner
Omtale Anklage

En samling noveller skrevet under pseudonym av en offentlig tjenestemann som lever i Nord-Korea.

Forhistorien til Anklage, er nesten like interessant som selve teksten: Bandi, som forfatteren kalles – det er av gode grunner et pseudonym -- lever i Nord-Korea, hvor han har en offentlig stilling med en viss makt, og er en velutdannet mann. Gjennom mange år har han i all hemmelighet skrevet noveller, og nå har han lykkes i å smugle dem ut av landet, med folk som har flyktet til Sør-Korea.

Gjennom sju noveller blir vi kjent med ulike deler av dagens, og tidligere tiders, nordkoreansk hverdagsliv. De sju tekstene foregår på svært ulike steder: landsbyer, større provinshovedstader eller Pyongyang, og vi blir kjent med fabrikkarbeidere, partibyråkrater, landbrukere, leger og studenter, i ulike generasjoner. Det er en samling karakterer med virkelige, harde historier å fortelle. Vi møter en hustru som sloss for å få satt mat på bordet under hungersnøden, fabrikkformannen som gjør sitt beste for ikke å utlevere en husvenn samtidig som han vil holde seg inne med partiet, en mor som må se barnet sitt vokse opp i en verden med stadig mer skremmende propaganda.

Bandi har i hemmelighet skrevet noveller som gir et enestående innblikk i hverdagslivet til folk i ulike deler av Nord-Korea. Han har skrevet en samling tekster som er interessante for mange flere enn tradisjonelle novellelesere – dette er et vitnesbyrd fra en verden vi i vesten aldri får innpass i.

Til toppen

Andre utgaver

Anklage
Bokmål Ebok 2018
Anklage
Bokmål Nedlastbar lydbok 2018