Annette Kierulf og Caroline Kierulf (Innbundet)

å skape en verden

Forfatter:

, , og

Forfatter: , , og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 250
Forlag: Fagbokforlaget
Språk: Bokmål / Nynorsk
ISBN/EAN: 9788245043709
Kategori: Kunst og kultur
Omtale Annette Kierulf og Caroline Kierulf
Annette Kierulf (f. 1964) og Caroline Kierulf (f. 1968) har siden midten av 1990-tallet bidratt til å revitalisere tresnittet som et medium for kritisk refleksjon. Tresnittet var det første massemediet i Europa. Det ble brukt til å spre nyheter og satire i form av flygeblad og plakater. Søstrene Kierulf låner fra denne upretensiøse siden ved tresnittet, sammen med referanser til dets mangfoldige historie som kunstmedium.
Landskapsmotiv er det dominerende i Annette Kierulfs kunst, og det har ledet henne til spørsmålet: «Hvordan kan en feministisk nylesning av landskapsmotivet ta form?» Caroline Kierulf har undersøkt forestillinger om kjønn med utgangspunkt i ukemagasinet Alle Kvinners Blad fra 1940- og 50-tallet. Hun har spurt seg: «Kan vi speile oss i ting fra fortiden slik at vi kan se vår egen virkelighet tydeligere?» Begge er opptatt av de mekanismene som former oss som mennesker, enten de er ideologiske, økonomiske eller kulturelle.
Boken Å skape en verden gis ut i forbindelse med en større utstilling med samme tittel på KODE Kunstmuseer og komponisthjem høsten 2022. Boken gir en fyldig presentasjon av de utstilte verkene og dokumenterer Kierulf-søstrenes tidligere fellesutstillinger. Kunstner Lotte Konow Lund og kunsthistorikerne Jorunn Veiteberg og Patricia Berman bidrar med lengre essay om de to kunstnerne og deres langvarige samarbeid.
Boken er utgitt med støtte fra Fritt ord.

Til toppen