Anti-depresjonens Batman (Heftet)

hvordan depresjonens superhelt-gründere startet et marked, og om paralleller til nåtidens situasjon med fattige tegneserieskapere, med vekt på Batman

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 89
Forlag: Kolofon
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788230018125
Kategori: Scenekunst
Omtale Anti-depresjonens Batman
Hva kan ha vært årsaken til at Batman er blitt en av verdens mest populære superhelter?
La oss se på det mer ukjente aspektet, ved å ta et dypdykk, da alt startet under depresjonen. For da Batman ble skapt i 1939, var det ikke så mange år siden lutfat-tige unge menn startet en gründervirksomhet innen tegneserier: Will Eisner, Jerry Siegel, Joe Shuster, Bob Kane og Bill Finger, med flere. De fikk høre at tegneserier var annenrangs og ikke verdt å satse på. Så gikk det ikke mange år før det ble en blomstrende økonomi i tegneseriebransjen. Resten er historie. Men det er allikevel tragiske skjebner: Det har vært mange tegneserieskapere som har blitt underbetalt og utnyttet vedrørende opphavsrett. Dette får du lese om i del 1.
Mens del 2 er en dyptgående analyse av ALLE Batman-tegneseriene fra 1939 til 1945 (overgangen fra depresjonen til annen verdenskrig, helt til krigens slutt). Kanskje lærer du noe nytt ved å lese denne analysen, siden ikke mange er klar over hvordan Batman var i sin debut på 40-tallet. Ukjente sider ved Batman kommer også frem.
LARS BENDIK KLEV FURNES (født 1986), er utdannet bibliotekar, og har hatt bekjentskap med Batman hele livet sitt. Nå ønsker han å dele sine erfaringer i en bokutgivelse, og denne fagboken passer for alle som vil lære om tegneseriehistorie.

Til toppen

Flere bøker av Lars Bendik Klev Furnes: