Arven etter Hitler (Innbundet)

Tysklands oppgjør med naziregimet

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2010
Antall sider: 331
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788205391130
Kategori: Historie
Omtale Arven etter Hitler
Innsiktsfullt om Tysklands oppgjør med nazifortiden. Nazistenes drøm om et germansk tusenårsrike endte i ruiner, mer enn 50 millioner tapte menneskeliv og et Tyskland delt i to. «Et brudd med fortiden,» kalte tyskerne den nære nazifortiden, før de satte oppgjøret på vent. Øst-Tyskland bygget deretter sin krigshistorie på myten om den antifascistiske motstandskampen, Vest-Tyskland sin historie på forestillingen om en uvitende befolkning forført av Hitler og SS. Krigsforbrytelsene, holocaust og jødeforfølgelsene ble imidlertid stadig vanskeligere å fornekte, og gradvis økte også viljen til å ta et kritisk oppgjør med fortiden. Med dyp innsikt og gjennom intervjuer av en rekke tidsvitner beskriver Storeide Tysklands lange, smertefulle og helt nødvendige oppgjør med naziregimet. "Grundig, engasjerende og innsiktsfullt om tysk nazioppgjør."
Stian Bromark, Dagbladet " ... fortjener oppmerksomhet, ikke minst hos alle som vil vite mer om vår nære historie."
Jens Vetland, Fædrelandsvennen "Det er bare å ta av seg hatten for dette grundige oversiktsverket, som burde ha potensial langt utover Norges grenser."
Knut Hoem, NRK P2 "I Arven etter Hitler klarer Anette H. Storeide på framifrå vis å skissera dei tyske rammene for forvalting av nazifortida."
Kjartan Fløgstad, Morgenbladet "Fascinerende og grundig om Tysklands oppgjør med nazismen."
Tor Dishington Johansen, Bergens Tidende "Storeide gjennomfører sitt prosjekt i det store og heile med kyndig hand, og med stor sans for nyansar."
Jon Langdal, Klassekampen

Til toppen

Flere bøker av Anette Storeide: