Ask og Emblas barn (Innbundet)

en historie om vikingene

Forfatter:

Rune R. Moen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 587
Forlag: Bonnier norsk forlag
Språk: Bokmål
Originaltittel: The children of Ash and Elm
Oversatt av: Moen, Rune R.
ISBN/EAN: 9788234704321
Kategori: Historie
Omtale Ask og Emblas barn
Nytt og helhetlig blikk på vikingtiden av en av de største autoritetene på feltet.

Tradisjonelt regnes vikingtiden fra år 793, da vikinger angrep klosteret i Lindisfarne, til Harald Hardrådes død ved slaget ved Stamford Bridge i år 1066. I denne boken retter den anerkjente arkeologen Neil Price et nytt blikk på denne oppfatningen. Price viser at vikingenes ekspansjon startet flere generasjoner før Lindisfarne-angrepet, og går århundre tilbake for å finne røttene til fenomenet 'viking'.

Ask og Emblas barn er den mest vidtrekkende og komplette samlingen av all kunnskap vi besitter om vikingene i dag. Fortellingen bringer leseren på tvers av hele vikingenes oppland - fra Vinland i dagens Canada til Konstantinopel - ja, helt til kontaktpunkter i Kina. I særlig grad tar Price oss med på innsiden av norrøn tankegang og åndelige verden. I dette store, nye standardverket skjærer han gjennom århundrer med etablert kunnskap på jakt etter vikingenes selvbilde som etterkommerne etter de første menneskene på jorda: Ask og Embla.

«Det kommer ut tusener av bøker om vikingene. Dette er en av de aller beste.» Dan Jones, Sunday Times

«En av mine favoritter - en strålende bok for alle med interesse for denne dramatiske perioden i norsk historie». Tore Skeie, forfatter av Hvitekrist

Neil Price er professor i arkeologi ved Universitetet i Uppsala. Han har skrevet flere anerkjente verk om vikingtiden og menneskene som befolket den. Price er fagkonsulent for den nye vikingfilmen The Northman.

Til toppen

Andre utgaver

Ask og Emblas barn
Bokmål Ebok 2022
Ask og Emblas barn
Bokmål Nedlastbar lydbok 2022