Atlas over fyrtårn ved verdens ende (Innbundet)

Forfatter:

José Luis Gonzalez Macías (Illustratør) Kaja Rindal Bakkejord (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 150
Illustratør: Gonzalez Macías, José Luis
Forlag: Spartacus
Språk: Bokmål
Originaltittel: Breve atlas de los faros del fin del mundo
Oversatt av: Bakkejord, Kaja Rindal
ISBN/EAN: 9788243014985
Kategori: Historie
Omtale Atlas over fyrtårn ved verdens ende
Bli kjent med gjenferdet på Great Isaac Cay fyr, lær om et fyrtårn i Ukraina som er bygget som en flettet kurv, og les den utrolige historien om en sjelden fugl som blir utryddet kort tid etter at katten Tibbles flytter inn på Stephens Island fyr. Visste du forresten at Cabo Blanco fyr i Argentina er plassert på en øy verken Ferdinand Magellan eller Charles Darwin våget å gå i land på?

«Atlas over fyrtårn ved verdens ende» er en samling historier basert på virkelige hendelser som tar oss med til fjerne breddegrader og isolerte fyrtårn, som gjennom årene har vært kilde til delirium, ensomhet og rastløshet, men også mot og lykke. Hvert kapittel er ledsaget av et nautisk kart, illustrasjoner og en skalaplan - det hele krydret med spennende kuriosa.

Vi får høre om en blind fyrvokter ved polarsirkelen, Nelson Mandelas opphold på Robben Island, Edgar Allan Poes uferdige tekster, Virginia Woolfs barndom, og flere mystiske forsvinninger - historier like ekstraordinære som fyrtårnene de tilhører.

«Hvis man etter å ha lest denne boken ikke har lyst til å gi opp alt for å bo i et fyr en stund, er det sannsynligvis fordi leseren mangler den minste evne til å bli begeistret for noe i denne verden.»

Viajes National Geographic

Til toppen